18.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κυπελλική δυάδα από Γερμανία και Γαλλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Λειψία – Ντόρτμουντ και Ναντ – Λιόν για το κύπελλο Γερμανίας και το κύπελλο Γαλλίας αντίστοιχα.

Πολύ σημαντικά κυπελλικά παιχνίδια περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα. Στη Γερμανία, η Λειψία υποδέχεται την Ντόρτμουντ για τα προημιτελικά του DFB Pokal (21:45 Live από το SPORT24). Όποια ομάδα προκριθεί από το συγκεκριμένο ζευγάρι, αυτόματα θα αποκτήσει και τον τίτλο του φαβορί για το τρόπαιο, καθώς η Μπάγερν έπεσε την Τρίτη θύμα μεγάλης έκπληξης, αφού έχασε στο Μόναχο από τη Φράιμπουργκ, 2-1 με πέναλτι στο 95′ και αποκλείστηκε.

Η Λειψία βρίσκεται στη χειρότερή της αγωνιστική φάση από τότε που ανέλαβε ο Μάρκο Ρόζε. Μετράει τρεις διαδοχικές ήττες, χωρίς καν να σκοράρει. Μετά το ντροπιαστικό 7-0 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι για το Champions League, έχασε εκτός έδρας με 1-0 από την Μπόχουμ και το Σάββατο διασύρθηκε με 3-0 εντός έδρας από τη Μάιντς σε ματς με xGoals 0,69-2,95.

Ο Ρόζε συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή με το σύνολο της ομάδας για να αναλύσουν την κατάσταση και να βρουν τι φταίει. Για τη Λειψία βασικός στόχος είναι η τετράδα και η έξοδος στο επόμενο Champions League, ωστόσο δεν πρόκειται να αδιαφορήσει για το κύπελλο. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι είναι κάτοχος του θεσμού και έχει τρεις τελικούς από το 2019 και μετά. Ο περσινός τίτλος ήταν ο πρώτος στη σύντομη ιστορία της.

Το θετικό για τον Ρόζε είναι ότι έχει ανεβάσει ρυθμούς ο πολύτιμος Ντάνι Ολμο και αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά απόψε στην ενδεκάδα, παίρνοντας τη θέση του Φόρσμπεργκ. Αντίθετα, ο Ενκουνκού εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Στον αντίποδα, η Ντόρτμουντ μετρούσε 9-1-0 στην Bundesliga μέσα στο 2023, ώσπου ήρθε το Κλάσικερ με την Μπάγερν και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια. Το 4-2 στο Μόναχο ήταν στο τέλος μέχρι και κολακευτικό, αφού οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 3-0 στο 23′ και με 4-0 στο 50′.

Ο Τέρζιτς παραδέχθηκε πως υπάρχει απογοήτευση για την ήττα, καθώς χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία η Ντόρτμουντ να ξεφύγει στο +4 από την Μπάγερν και να κάνει άλμα τίτλου. Ωστόσο, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος για αρνητισμό ή απαισιοδοξία, αφού η ομάδα του πραγματοποιεί εξαιρετικό β’ γύρο και είναι μέσα στους στόχους της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το Κλάσικερ εκτός από την ήττα, έφερε και προβλήματα. Πολύ σημαντική απώλεια ο στόπερ Σλότερμπεκ, που είναι φέτος ο στηλοβάτης στην άμυνα των Βεστφαλών. Από εκεί και πέρα, θα απουσιάσει και ο Αντεγιέμι, καθώς είναι τιμωρημένος.

Η Ντόρτμουντ κατέκτησε το κύπελλο τελευταία φορά το 2021, όταν είχε κερδίσει στον τελικό με 4-1 τη Λειψία. Στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια της έμεινε άσφαιρη μόνο μία φορά και στα 12 εξ αυτών σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ.

Επίσης, στα επτά προηγούμενα ματς με τους “ταύρους” επαληθεύτηκε σε όλα το Over 2,5. Τις έξι φορές μάλιστα συνδυάστηκε και με Goal/Goal. Αντίστοιχα, η Λειψία φέτος μετράει 16/19 Over 2,5 εντός έδρας ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Φέτος, στο πρωτάθλημα, η Λειψία είχε κερδίσει με 3-0 στην RedBull Arena στο ντεμπούτο του Μάρκο Ρόζε στον πάγκο της, κόντρα μάλιστα στην πρώην ομάδα του. Στο β’ γύρο όμως, η Ντόρτμουντ πήρε ρεβάνς επικρατώντας με 2-1, σε ένα ματς βέβαια, που οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν στο τέλος το 2-2.

Στη λογική ότι και οι δύο ομάδες έχουν επιθετική νοοτροπία και ψάχνουν αντίδραση μετά τις ήττες που γνώρισαν το περασμένο Σάββατο, μπορούμε να πάμε στο combo Goal/Goal & Over 2,5 σε απόδοση 1.75.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

05 Απριλίου 2023 14:17

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στη Γαλλία, το κύπελλο είναι έναν γύρο μπροστά και απόψε η Ναντ υποδέχεται τη Λιόν σε νοκ άουτ ημιτελικό (22:10 Live από το SPORT24). Εδώ υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι σε περίπτωση ισοπαλίας δεν ακολουθεί παράταση, αλλά ο νικητής κρίνεται απευθείας στα πέναλτι.

Και για τις δύο πλευρές, το Coupe de France αποτελεί μία διέξοδος αφενός για να βγουν στην Ευρώπη, αφετέρου για να δώσουν θετικό πρόσημο στη σεζόν τους, αφού στο πρωτάθλημα έχουν μείνει πολύ πίσω.

Η Λιόν βέβαια, έρχεται από το πολύ μεγάλο διπλό στο Παρίσι, επί της Παρί, με γκολ του Μπαρκολά και έδειξε πως είναι πανέτοιμη για το μεγάλο ματς με τα “καναρίνια”. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της φέτος και κέρδισε πανάξια (xGoals 1,22-2,15), παίζοντας στα ίσα τους πρωταθλητές Γαλλίας και όχι στη λογική να… κλέψει το ματς. Επίσης, η Ολιμπίκ έχει σε εκπληκτική κατάσταση τον Αλεξάντρ Λακαζέτ, ο οποίος πριν την αναμέτρηση με την Παρί είχε 11 γκολ στις τελευταίες εννιά συμμετοχές του σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Βάσει φόρμας, κρίνεται λογικό ότι το διπλό είναι φαβορί στο 2.10. Άλλωστε, η Ναντ είναι έξι αγωνιστικές (0-2-4) χωρίς νίκη στη Ligue 1 και βρίσκεται μόλις στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι το σύνολο του Αντουάν Κομπουαρέ θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι και στον προηγούμενο γύρο είχε πετύχει μία μεγάλη νίκη επί της Λανς, που φέτος πραγματοποιεί σπουδαία πορεία και φιγουράρει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Επίσης, επικρατεί ξεσηκωμός στις τάξεις των οπαδών της Ναντ και απόψε το Μποζουάρ θα είναι μία πραγματικά καυτή έδρα από 40.000 φίλους των γηπεδούχων. Παρότι λοιπόν, η Λιόν υπερέχει αγωνιστικά, η Ναντ καλύπτει το χάντικαπ διότι παίζει εντός έδρας. Με δεδομένο λοιπόν, ότι βρισκόμαστε έναν βήμα πριν τον τελικό και οι δύο ομάδες το θέλουν πάρα πολύ, έχει λογική να ποντάρουμε στην ισοπαλία στο 3.50, καθώς το σύστημα διεξαγωγής, που δεν προβλέπει παράταση, ευνοεί ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο του “Χ”, ειδικά όταν το αουτσάιντερ βλέπει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη μέσα από το 90λεπτο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Λειψία – Ντόρτμουντ: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 1.75), 21:45
Ναντ – Λιόν: Χ (απόδοση 3.55), 22:10

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό