15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κοινοβουλευτική εκτροπή με την αλλαγή στην σύνθεση της ΑΔΑΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της αλλαγής της σύνθεσης της ΑΔΑΕ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Σε ανακοίνωση του με τίτλο «Κοινοβουλευτική εκτροπή με υπογραφή κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «με την υπογραφή του προέδρου της Βουλής, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία, η κυβέρνηση άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ και ολοκλήρωσε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τη μεταμεσονύχτια έκδοση του σχετικού ΦΕΚ». «Όλα αυτά για να ακυρωθεί η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ που θα απέδιδε ευθύνες και θα τιμωρούσε την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Όπως και έγινε», προσθέτει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός, στην αγωνία του να μείνει στο σκοτάδι η δράση του παρακράτους με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, δεν δίστασε να παραβιάσει το Σύνταγμα και να εξευτελίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, απομακρύνοντας τη χώρα ακόμα περισσότερο από την ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις ευθύνες της για το πρωτοφανές αυτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και προσθέτει ότι «η έντονη αντίδραση συνταγματολόγων και του νομικού κόσμου, δείχνουν ότι οι φωνές για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι πολλές και ηχηρές». Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι θα αναλάβει «κάθε δυνατή κοινοβουλευτική και πολιτική πρωτοβουλία για την προστασία του Κράτους Δικαίου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό