15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Κινέζοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν μεταλλαγμένο τύπο κορονοϊού σε ασθενή που νοσούσε επί 49 ημέρες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι πιθανόν να έχουν ανακαλύψει έναν νέο μεταλλαγμένο υπότυπο του κορονοϊού, ο οποίος φαίνεται να είναι ισχυρός αφού είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι ειδικοί στηρίζουν τον ισχυρισμό τους στο γεγονός ότι εντόπισαν ένα άνδρα μέσης ηλικίας με κορονοϊό, ο οποίος νοσούσε για 49 ημέρες, περίοδο ρεκόρ που αναφέρεται για πρώτη φορά.

Ωστόσο τα συμπτώματα του άνδρα ήταν ήπια και οι ερευνητές ανέφεραν ότι είχε αναπτύξει μία «δυναμική ισορροπία» με τον ιό.

Η «χρόνια» περίπτωση καταδεικνύει μια καταπόνηση που μπορεί να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους για βδομάδες, ακόμη και αν ο ασθενής δεν εκδηλώνει ιδιαίτερα συμπτώματα.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2020, ο μεσήλικας επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο στην Ουχάν για να κάνει το τεστ υποστηρίζοντας ότι είχε πυρετό για περίπου μία εβδομάδα, αλλά δεν είχε άλλα συμπτώματα, όπως βήχα.

Αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία, ακολούθησαν άλλα οκτώ τεστ: την 17η, την 22η, την 26η, την 30η, την 34η, την 39η, την 43η και την 49η μέρα. Όλα βγήκαν θετικά, αν και ένα τεστ -την 47η μέρα- ήταν αρνητικό. Ωστόσο ενδέχεται να ήταν λανθασμένο.

Με τον ασθενή να ταλαιπωρείται τόσες ημέρες από τον ιό, οι γιατροί αποφάσισαν να τον υποβάλουν σε θεραπεία με αίμα που χρησιμοποιείται στην Κίνα και πειραματικά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνοντας μετάγγιση πλάσματος από πάσχοντα του κορονοϊό που είχε αναρρώσει και είχε αντισώματα του ιού στο αίμα του.

Με βάση της πληροφορίες που συνέλεξαν οι επιστήμονες από τον εν λόγω ασθενή, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένας νέος ήπιος υπότυπος του Co-19. Aν και δεν είναι τόσο μολυσματικός, είναι πολύ πιο δύσκολο να εξαλειφθεί.

Φαίνεται επίσης ότι ο υπότυπος αυτός δεν κάνει διακρίσεις: επηρεάζει δηλαδή τους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.

Μάλιστα οι Κινέζοι επιστήμονες αναφέρουν ότι μία ηλικιωμένη συγγενής του ασθενούς επίσης βρέθηκε θετική στον Co-19, με μέτρια συμπτώματα. Ωστόσο, αν και είχε υποκείμενα νοσήματα που θα την καθιστούσαν ευάλωτη σε σοβαρές επιπλοκές, η γυναίκα φέρεται να ανάρρωσε γρηγορότερα από ό,τι ο μέσος όρος των συνομήλικών της.

Ήδη οι επιστήμονες συζητούν την πιθανότητα να υπάρχουν δύο βασικοί τύποι του SARS-CoV-2, ο πιο κοινός υπότυπος L και ο υπότυπος S που είναι πιο δύσκολο να εξαπλωθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό