16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όρθιος ο Ολυμπιακός στην Ισπανία και break με το «καλημέρα» επί της Μπαρτσελόνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το «καλησπέρα» σε… Playoffs mode και «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα, επικρατώντας στο πρώτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς με σκορ 77-75.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν κατευθείαν τις προθέσεις και τις δυνατότητές τους και στέρησαν το πλεονέκτημα έδρας από την καταλανική ομάδα, παίρνοντας αυτοί πλέον το πάνω χέρι, ενώ θα επιδιώξουν να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο Game 2 της Παρασκευής (26/04) ξανά στη Βαρκελώνη από την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου που θα επιχειρήσει να αντιδράσει.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν μπορούν να ησυχάσουν καθώς, έχοντας καθηλωμένο στην Αθήνα τον άρρωστο Κώστα Παπανικολάου και τον Τόμας Γουόκαπ με τις ενοχλήσεις στη μέση, είδαν τον MVP της αναμέτρησης, Φίλιπ Πετρούσεφ να λαβώνεται σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, όταν σε μια προσπάθειά του για κάρφωμα προσγειώθηκε άτσαλα, λυγίζοντας το γόνατό του και αποχωρώντας υποβασταζόμενος στον πάγκο.

Ψύχραιμο και στοχευμένο «ερυθρόλευκο» ξεκίνημα

Το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» ήταν εξαιρετικό βγάζοντας σκληράδα στην άμυνα και δείχνοντας συγκέντρωση στην κυκλοφορία, μεταφέροντας ιδανικά τη μπάλα και στοχεύοντας στον παράγοντα που ακούει στο όνομα του Μουσταφά Φαλ ο οποίος έκανε μεγάλη ζημιά στις δύο ρακέτες, με το ελληνικό προβάδισμα να φτάνει ακόμα και στο 4-11. Ωστόσο, κάποια φτηνά λάθη του Ολυμπιακού που έδωσαν εύκολους πόντους στη Μπαρτσελόνα και κάποια μεγάλα σουτ των Ισπανών, μείωσαν τη διαφορά και έκλεισαν την 1η περίοδο με το σκορ στο 18-19.

Δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα

Παρά το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα αντέδρασε ευστοχώντας σε κάποια μακρινά σουτ και βρίσκοντας έναν καλύτερο επιθετικό ρυθμό, ο Ολυμπιακός δεν παρέκκλινε από το πλάνο του και συνέχισε να κάνει… θραύση στο ζωγραφιστό, αυτή τη φορά με δράστη τον Φίλιπ Πετρούσεφ που πήρε την μπαγκέτα από τον Φαλ και έφθειρε την καταλανική φροντλάιν. Οι Πειραιώτες αύξησαν το προβάδισμά τους, έφτασαν ακόμα και στο +10 (34-44), ενώ εν τέλει έκλεισαν το πρώτο μέρος με το σκορ στο 35-44, έχοντας για σπουδαίο όπλο την άμυνά τους, μέσω της οποίας έχτιζαν αυτοπεποίθηση στην επίθεση.

Αντέδρασε η Μπάρτσα, κρατούσε ο Θρύλος

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ εξίσου δυναμικά, όμως την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός υπερασπιζόταν τη διαφορά που είχε χτίσει και κατόρθωσε να την αυξήσει χάρη στα μεγάλα περιφερειακά σουτ που έβαλε και τα οποία δεν είχε στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα έβαλε και αυτή με τη σειρά της κάποια μεγάλα σουτ, χαλώντας το μυαλό των Πειραιωτών και ψαλιδίζοντας τη διαφορά για να κλείσει το 3ο δεκάλεπτο με το σκορ στο 56-61, τη στιγμή που οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειχναν να χάνουν το μυαλό τους.

Η καταλανική αντεπίθεση βρήκε μπλόκο στην ερυθρόλευκη ψυχραιμία

Εν τέλει, η αντεπίθεση των «Μπλαουγκράνα» σταμάτησε προσωρινά αφού ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 58-61 σε 59-69 χάρη στις λύσεις του ΜακΚίσικ και την ψυχραιμία των Φαλ, Κάνααν στις βολές. Ωστόσο, με μερικά μεγάλα σουτ και μπροστάρη τον Ρούμπιο οι γηπεδούχοι μείωσαν άμεσα σε 67-69, κάνοντας το παιχνίδι σωστό ντέρμπι. Τριάμισι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ανέλαβε δράση ο Κάνααν με νέο τεράστιο σουτ τριών πόντων και εν συνεχεία ο Μιλουτίνοφ με ένα κάρφωμα και φάουλ δίνοντας αέρα οκτώ πόντων στους φιλοξενούμενους.

Το παραλίγο ολέθριο αντιαθλητικό φάουλ του Γουόκαπ δεν στοίχισε, οι Πειραιώτες ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη με 77-75 «σπάζοντας με το καλημέρα» την έδρα των Καταλανών και φέρνοντας το πλεονέκτημα στον Πειραιά όσον αφορά τη συνέχεια των Euroleague Playoffs.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 35-44, 54-61, 75-77

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα 4 , Βέσελι 3 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Ρούμπιο 10 (2/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη) , Κάλινιτς 6 (3 ριμπάουντ) , Σατοράνσκι (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 , Ερνανγκόμεθ 13 (5 ριμπάουντ), Λαπροβίτολα 9 (1/6 τρίποντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη) , Αμπρίνες 11 (3/7 τρίποντα), Πάρκερ 13 (1/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 λάθη), Γιοκουμπάιτις 6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ (2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη) , Γουίλιαμς-Γκος 15 (2/4 τρίποντα, 2 ασίστ, 4 λάθη), Ράιτ 4 (3 ριμπάουντ) , Κάνααν 14 (3/7 τρίποντα, 3 ασίστ) , Λαρεντζάκης 2, Φολ 11 (4 ριμπάπουντ), Μπραζντέικις 2 , Πίτερς 1 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πετρούσεβ 12 (5 ριμπάουντ) , Μιλουτίνοβ 3 , Σίκμα 4 (3 ριμπάουντ, 2 κλεψιματα, 2 λάθη), ΜακΚίσικ 9 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα)

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπαρτσελόνα: 18/38 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 18/24 βολές, 33 ριμπάουντ (12 επιθετικά – 21 αμυντικά), 19 ασίστ, 8 κλεψίματα, 17 λάθη, 1 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/35 δίποντα, 5/17 τρίποντα, 18/17 βολές, 31 ριμπάουντ (6 επιθετικά – 25 αμυντικά), 20 ασίστ, 11 κλεψίματα, 19 λάθη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό