23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κατώτατος μισθός: Το πρώτο νούμερο θα ξεκινάει από «8» – Τι είπε ο Σπανάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον κατώτατο μισθό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης μιλώντας στο EΡΤΝews : «Ο Μάρτιος θα είναι θετικός μήνας για πολλά θέματα. Πρώτα απ’ όλα, στις 22 Μαρτίου θα υπάρξει εισήγηση, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη σχετική διάταξη της υπουργού Εργασίας, της κυρίας Μιχαηλίδου, προς το υπουργικό συμβούλιο, όπου αυτή η εισήγηση απορρέει μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού και ο κατώτατος μισθός θα έχει μπροστά το 8.

Να τονίσουμε ότι είναι η τέταρτη αύξηση κατώτατου μισθού που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή ο κατώτατος μισθός μετά από αρκετά χρόνια αρχίζει και μπαίνει σε ένα δρόμο προς τα πάνω, όπου αυτό επηρεάζει και 25 τουλάχιστον επιδόματα, μητρότητας, ανεργίας και πάρα πολλά άλλα σημαντικά».

Προσέξτε, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι εδώ έχουμε μια σειρά θετικών εξελίξεων. Δηλαδή τι παρατηρήσαμε, πριν ακόμα ανακοινώσει η κυβέρνηση τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, βλέπουμε πάρα πολλές εταιρείες που αύξησαν από μόνες τους τον αρχικό μισθό.

Εμείς τι σκοπό έχουμε, να αυξηθεί ο μέσος μισθός και να πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας τα 1.500 ευρώ. Άρα λοιπόν, η αύξηση του κατώτατου μισθού και ο μέσος μισθός που σήμερα είναι στα 1.251 ευρώ, έχουμε ένα δρομολόγιο να πάει στα 1.500 ευρώ. Αυτοί οι δύο κυβερνητικοί στόχοι που ήταν προεκλογικές μας δεσμεύσεις, βλέπουμε ότι είναι σε μια καλή διαδικασία.

Πάμε στο κατά πόσο εκπληρώνουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Και το λέω αυτό διότι θα έχουμε ευρωεκλογές και θα κριθούμε όλοι αν αυτά τα οποία λέμε, τα υλοποιούμε ή όχι».

Μιλώντας για την ανεργία ο κ. Σπανάκης επεσήμανε ότι «Η Ελλάδα μιλάει πλέον για κενές θέσεις εργασίας. Άρα λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχουμε θέσεις εργασίας που δεν καλύπτονται. Δηλαδή υπάρχουν εργοδότες που μας ακούν αυτή τη στιγμή και κυρίως στις τουριστικές περιοχές που αυτή τη στιγμή έχουν μια μεγάλη αγωνία να βρουν εργαζόμενους. Η Ελλάδα λοιπόν έχει φύγει από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και έχουμε πάει στην Ελλάδα των κενών θέσεων εργασίας που πρέπει να τις καλύψουμε.Άρα λοιπόν, το στοίχημα του υπουργείου Εργασίας έχει αλλάξει γήπεδο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, με την υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ έχουμε το εξής, έχουμε μείωση τον Γενάρη του 24 στην ανεργία και στις γυναίκες και στους νέους.

Ο μέσος μισθός σήμερα έχει πάει στα 1.251 ευρώ όταν ήρθαμε στο τιμόνι της χώρας η Νέα Δημοκρατία, ήταν πολύ πιο χαμηλά και αυτή τη στιγμή έχουμε ξεκάθαρη στόχευση και θα την πετύχουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό