23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Καρέ καρέ η συντριβή αεροπλάνου σε αυτοκινητόδρομο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στη Φλόριντα των ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή 9/2, όταν ένα ιδιωτικό επιβατικό τζετ προσγειώθηκε σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο και συγκρούστηκε με δύο οχήματα στο έδαφος σε ένα πύρινο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, δήλωσαν οι αρχές και αυτόπτες μάρτυρες

Λίγες στιγμές πριν το αεροσκάφος με πέντε επιβαίνοντες προσκρούσει στον αυτοκινητόδρομο, ο πιλότος είπε ήρεμα στον ελεγκτή του αεροδρομίου ότι το αεροσκάφος «δεν επρόκειτο να φτάσει τον διάδρομο προσγείωσης» αφού είχε χάσει και τους δύο κινητήρες.

Τι συνέβη

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Νάπολης όταν προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στον αυτοκινητόδρομο Interstate 75. Αλλά αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι συγκρούστηκε με ένα όχημα. Το φτερό του αεροπλάνου έσερνε ένα αυτοκίνητο πριν χτυπήσει σε τοίχο. Ακολούθησε έκρηξη, με φλόγες και μαύρους καπνούς να βγαίνουν από το σημείο.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Collier, αλλά δεν έγινε αμέσως γνωστό εάν τα θύματα ήταν επιβάτες του αεροπλάνου ή ήταν στο έδαφος.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν τη συντριβή κοντά στη Νάπολη, ακριβώς βόρεια από το σημείο που η διαπολιτειακή πολιτεία κατευθύνεται ανατολικά προς το Φορτ Λόντερντεϊλ κατά μήκος της λεγόμενης Aligator Alley.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο στο The Ohio State University στο Columbus του Οχάιο. Ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στη Νάπολη περίπου την ώρα της συντριβής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής του αεροδρομίου της Νάπολης Ρόμπιν Κινγκ, όταν ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ζητώντας αναγκαστική προσγείωση.

«Το κατάλαβα. Επείγον. Έγκριση να προσγειωθεί. Διάδρομος αεροδρομίου. Δύο. Τρία», απάντησε ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στον πιλότο, σε ήχο που έλαβε το Associated Press.

«Είμαστε έτοιμοι να προσγειωθούμε, αλλά δεν θα βγούμε στον διάδρομο. Χάσαμε και τους δύο κινητήρες», απάντησε ήρεμα ο πιλότος.

«Το φτερό εξόντωσε ένα αυτοκίνητο»

Ο πύργος έχασε την επαφή και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου είδαν τον καπνό από το αεροδρόμιο μόλις λίγα μίλια μακριά, είπε ο Κινγκ.

Ο Κινγκ είπε ότι έστειλαν πυροσβεστικά οχήματα με ειδικό αφρό στο σημείο και τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.

Η Brianna Walker είδε το φτερό του αεροπλάνου να σέρνει το αυτοκίνητο μπροστά από το δικό της και να χτυπά στον τοίχο.

«Είναι δευτερόλεπτα που μας χώρισαν από το αυτοκίνητο μπροστά μας», είπε. «Το φτερό κονιορτοποίησε αυτό το μονοθέσιο».

Η Walker και η φίλη της εντόπισαν το αεροπλάνο λίγες στιγμές πριν χτυπήσει στον αυτοκινητόδρομο, επιτρέποντας στη φίλη της να απομακρυνθεί πριν από τη συντριβή.

«Το αεροπλάνο ήταν πάνω από τα κεφάλια μας κατά λίγα εκατοστά», είπε. «Χρειάστηκε μια δεξιά στροφή και γλίστρησε στον αυτοκινητόδρομο».

Σύμφωνα με τον ιχνηλάτη αεροσκαφών FlightAware, το αεροπλάνο εκτελούσε τη λειτουργία της Hop-a-Jet Worldwide Charter με έδρα το Fort Lauderdale της Φλόριντα. Το αεροσκάφος είχε προγραμματιστεί να πετάξει πίσω στο Fort Lauderdale το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι ομοσπονδιακές αρχές δήλωσαν ότι μια προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής μπορεί να αναμένεται σε 30 ημέρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό