17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Και του χρόνου στην F1 ο Χάμιλτον

Ειδήσεις Ελλάδα

Καμία σκέψη για ν΄ αποχωρήσει από την F1 και την Mercedes δεν περνά από το μυαλό του Λιούις Χάμιλτον, ούτε την επόμενη χρονιά.

Ο 37χρονος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, στο περιθώριο των δοκιμαστικών των ελαστικών της Pirelli, ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως ούτε κουρασμένος αισθάνεται, ούτε «χορτασμένος» από τους τίτλους, οπότε δεν βλέπει κανένα λόγο γιατί ν΄ αποχωρήσει από το μονοθέσιο της Mercedes.

Ο Βρετανός εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε την παραμονή του και το 2022… στη δράση, πιθανότατα και πάλι ως πρώτος οδηγός της γερμανικής ομάδας.

Δεν έχει περάσει, άλλωστε, μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο ίδιος, αλλά και ο γενικός διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ, έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους και μετά το πέρας του τρέχοντος παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1.

Ο Χάμιλτον ξεκαθάρισε πως έλαβε μέρος στις σημερινές δοκιμές διότι «σκοπεύω να είμαι εδώ και την επόμενη χρονιά κι επειδή επιθυμώ να βοηθήσω την εταιρεία να κατασκευάσει ένα καλύτερο προϊόν.

Αλλά ηταν και για μένα σημαντικό να διαπιστώσω την αίσθηση που δίνει αυτό το ελαστικό. Όλοι θέλουμε περισσότερη πρόσφυση και λιγότερη φθορά, και θα έλεγα ότι η βάση εξέλιξής του είναι καλή», συμπλήρωσε ο οδηγός της Mercedes.

Πρόσθεσε ακόμη: «Είμαι αρκετά παρορμητικός και η αλήθεια είναι πως τα πράγματα μπορούν πάντα να αλλάξουν. Απολαμβάνω τη μάχη που έχουμε (σ.σ. με τον Φερστάπεν), γίνεται όλο και πιο συναρπαστική, η πρόκληση μεγαλώνει, και συνεχίζω να απολαμβάνω τη συνεργασία με αυτή την ομάδα.»

Την ίδια στιγμή ο οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί ως ένα από τα πιθανά ν΄ αντικαταστήσουν τον Χάμιλτον στην Mercedes, όταν εκείνος αποχωρήσει, διέψευσε επί της ουσίας την φημολογία περί μετακίνησής του στη γερμανική ομάδα στο εγγύς μέλλον, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του με την αυστριακή ομάδα, που του επιτρέπει να αποχωρήσει.

Ο Ολλανδός υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα στη Red Bull και δεν βλέπω κανένα λόγο για κάποια αλλαγή. Ακόμα και πριν μάθω ότι θα κατασκευάζαμε τους δικούς μας κινητήρες, ήμουν χαρούμενος με όλα στην ομάδα. Ελπίζω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη.» 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό