19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καθαρίστηκε το θαλάσσιο πεδίο του λιμανιού της Ραφήνας από τις άγκυρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης δύο αλυσίδων και τριών αγκυρών πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας με απόλυτη ασφάλεια και υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του Κεντρικού Λιμενάρχη Γιώργου Κατσούλη. Οι εργασίες δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τις προηγούμενες ημέρες αφού στο σημείο υπήρχαν ενισχυμένοι άνεμοι και θα υπήρχε κίνδυνος για τους δύτες. Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων γίνονται κανονικά και δεν προσεγγίζουν πλέον το λιμάνι του Λαυρίου.

Επισημαίνεται ότι το περασμένο Σάββατο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή, κατά τη διαδικασία απόπλου τριών πλοίων έμπλεξαν οι άγκυρές τους. Κατά τη διαδικασία απεμπλοκής η αριστερή καδένα του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» τυλίχτηκε στη δεξιά προπέλα του «fast ferries andros» με αποτέλεσμα το δεύτερο πλοίο να παραμείνει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού με 734 επιβάτες για πολλές ώρες.

Επίσης, προς αποφυγή σύγκρουσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό superferry διενήργησε αναγκαστικό απόπλου, αφήνοντας την αριστερή άγκυρα και την καδένα του, με σκοπό την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. Με τη χρήση ρυμουλκού και τη βοήθεια δυτών προκειμένου να απεγκλωβιστεί το «fast ferries andros» πραγματοποιήθηκε η κοπή της αλυσίδας, ενώ στο σημείο τοποθετήθηκε σημαδούρα. Το πλοίο με τη βοήθεια των ρυμουλκών τελικά οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό