21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Θωρακισμένη BMW X5 Protection – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW παρουσιάζει την θωρακισμένη έκδοση του facelift της X5. Το μοντέλο ονομάζεται X5 Protection VR6 και διαθέτει θωρακισμένη χαλύβδινη κατασκευή (BMW Protection Core) που ενισχύει τις πόρτες, το κάτω αμάξωμα και την οροφή, προστατεύοντας τα άτομα που βρίσκονται στη καμπίνα από εκρηκτικά, σφαίρες, επιθέσεις drone και χειροβομβίδες.

Παρέχει προστασία από σφαίρες ενός AK-47, ενώ δυναμίτης TNT 15 κιλών σε απόσταση 4 μέτρων δεν κάνει τίποτα στην θωρακισμένη X5. Επίσης η οροφή αντέχει έκρηξη από πλαστικό εκρηκτικό C4 200 γραμμαρίων. Το αυτοκίνητο αντέχει έκρηξη χειροβομβίδας στο κάτω μέρος του, με το ρεζερβουάρ καυσίμου να έχει σύστημα που κλείνει τις όποιες διαρροές. Φυσικά τα ελαστικά δεν σκάνε και τα τζάμια είναι αλεξίσφαιρα. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 20″.
Κίνηση παίρνει από τον V8 4,4- λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 530 ίππων με 750 Nm ροπής, ενώ λόγω του αυξημένου βάρους του, τα φρένα και η ανάρτηση έχουν βελτιωθεί. Έχει μέγιστη ταχύτητα 210 χλμ/ώρα και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,9 δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό