23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Samsung Galaxy S24 Ultra: Πόσο αντέχει το τιτάνιο και το Gorilla Armor;

Ειδήσεις Ελλάδα

Aν αναρωτιέστε πόσο ανθεκτική είναι η κατασκευή του Samsung Galaxy S24 Ultra με τιτάνιο και το νέο Gorilla Armor, το παρακάτω βίντεο είναι για σας. Ο Zack από το κανάλι του Υοutube JerryRigEverything υπέβαλε το Ultra στο κλασικό του τεστ αντοχής, το οποίο περιλαμβάνει γρατζουνιές, καψίματα και το bend τεστ.

Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η Samsung δεν αποκαλύπτει ποια κατηγορία τιτανίου χρησιμοποιεί. Η Apple χρησιμοποιεί grade 5, που είναι ένας από τους δύο πιο διαδεδομένους, ενώ ο άλλος είναι grade 2. Το τιτάνιο grade 5 είναι πιο ακριβό από το τιτάνιο grade 2, γι’ αυτό και οι εταιρείες που τo χρησιμοποιούν τείνουν να το διαφημίζουν. Το ότι η Samsung δεν το κάνει είναι ύποπτο. Από την άλλη, όμως, αναβάθμισε τα ηχεία σε Galaxy S24 και S24+ χωρίς να το πει σε κανέναν.

Γυρνώντας στο τεστ αντοχής, το γυαλί Gorilla Armor στο πάνω μέρος της οθόνης γρατσουνίζει στο επίπεδο 6 της κλίμακας σκληρότητας Mohs. Αυτή τη φορά, όμως, δεν υπάρχουν “βαθύτερες αυλακώσεις” στο επίπεδο 7. Τα σημάδια υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσο βαθιά επομένως το Gorilla Armor κάνει πράγματι δουλειά. Αυτά τα βαθύτερα αυλάκια εμφανίζονται στην πραγματικότητα μόνο στο επίπεδο 8, κάτι που αποτελεί πρωτιά στον κόσμο των smartphone.

Το τιτάνιο δεν είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές, επομένως τις αποκτά πολύ εύκολα. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα κουμπιά είναι από τιτάνιο ή κράμα αλουμινίου. Το S Pen αποσυναρμολογείται, επίσης, για να δείξει το εσωτερικό του και τα pixels διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα κοντά σε φωτιά προτού ασπρίσουν και δεν επανέλθουν.

Τέλος, το S24 Ultra επιβιώνει από τη δοκιμή κάμψης με μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει μια ελάχιστη κάμψη όταν λυγίζετε και από τις δύο πλευρές, αλλά απολύτως κανένα ράγισμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό