16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θετικά τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου για JP Morgan και Bank of America

Ειδήσεις Ελλάδα

Η JP Morgan ανακοίνωσε άλμα 6% στα κέρδη δ’ τριμήνου 2022, καθώς η καλύτερη από την αναμενόμενη επίδοση από τους traders της τράπεζας αντιστάθμισε το χτύπημα από την πτώση στο κλείσιμο συμφωνιών.

Σύμφωνα με το το Reuters, τα κέρδη ήταν 11 δισ. δολάρια ή 3,57 δολάρια ανά μετοχή, συγκριτικά με τα 10,4 δισ. ή 3,33 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

Η Goldman είπε ότι ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας καταναλωτικών δανείων της έχασε λίγο περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020.

Εν όψει των κερδών του τέταρτου τριμήνου, που έχει προγραμματιστεί να δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα, η Goldman δημοσίευσε οικονομικές πληροφορίες που αντικατοπτρίζουν τη νέα δομή αναφορών της. Η τράπεζα ανακοίνωσε τον Οκτώβριο μια σαρωτική αναδιοργάνωση που συνδύαζε τις εμβληματικές επενδυτικές και εμπορικές δραστηριότητές της σε μια μονάδα, ενώ συγχωνεύει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας σε μια άλλη.

Έτσι αναθεώρησε την Παρασκευή τη ζημία προ φόρων που σχετίζεται με τη νεοσύστατη μονάδα platform solutions για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό προστέθηκε σε ζημίες ύψους 1,05 δισ. δολαρίων το 2021 και 783 εκατ. δολαρίων το 2020, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες οικονομικές καταστάσεις.

Στον αντίποδα πτώση στα κέρδη δ’ τριμήνου ανέφερε η Wells Fargo, καθώς πλήρωσε κυρώσεις στις ρυθμιστικές αρχές και συγκέντρωσε χρήματα για επιβαρυμένα δάνεια στο πλαίσιο μιας πιο αδύναμης οικονομίας.

Η Wells Fargo, τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, ανέφερε κέρδη 2,9 δισ. δολαρίων, ή 67 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, από 5,6 δισ. ή 1,40 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

Βελτιωμένη εικόνα για την Bank of America

Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα κέρδη της η Bank of America, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων τη βοήθησαν να χρεώσει περισσότερους τόκους στα δάνεια των πελατών της.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Bank of America αυξήθηκαν 11% στα 24,5 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο. Η τράπεζα κέρδισε 85 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, είχαν υπολογίσει κέρδος 77 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Τα κέρδη ενισχύθηκαν 2% στα 6,9 δισ. δολάρια το τρίμηνο, από 6,77 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Παρά τις απολύσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, δεν υπήρξαν ενδείξεις αποχώρησης προσωπικού στα αποτελέσματα δ’ τριμήνου της JPMorgan ή της Bank of America.

Ο αριθμός εργαζομένων της JPMorgan αυξήθηκε 2% σε 293.723 εργαζόμενους από 288.474 το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία στην ανακοίνωση των κερδών της την Παρασκευή. Αυτό είναι αυξημένο κατά 8% από 271.025 ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων στην Bank of America εκτινάχθηκε σε 216.823 το τρίμηνο, ξεπερνώντας τον αριθμό των 208.248 πέρυσι και τους 213.270 από το προηγούμενο τρίμηνο.

Αντιθέτως, αριθμός προσωπικού της Wells Fargo μειώθηκε σε 238.698 το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Το κόστος προσωπικού της BofA παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη Wells Fargo, η οποία έριξε σχεδόν 11.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο χρόνο, το κόστος προσωπικού ήταν επίσης περίπου το ίδιο, στα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό