14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θα μειώσει την εμφάνιση δυνητικά επιβλαβούς περιεχομένου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε νέες ενέργειες προχωρά η ομάδα ανάπτυξης του Instagram προκειμένου να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Η εταιρεία ανέφερε ότι εφεξής ο αλγόριθμος θα επηρεάζει σημαντικά την εμφάνιση οποιουδήποτε περιεχομένου θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκφοβισμό, ρητορική μίσους ή να υποκινεί τη βία.

Μπορεί οι κανόνες του Instagram να απαγορεύουν εδώ και καιρό αυτούς τους τύπους περιεχομένου, ωστόσο τώρα με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του αλγορίθμου θα επηρεάζονται δημοσιεύσεις και γενικότερα περιεχόμενο που δεν προλαβαίνει να περάσει από την «έγκριση» των moderators. Θα «υπονομεύεται» δηλαδή αυτόματα από τον αλγόριθμο.

Η εταιρεία εξήγησε σε μια ανακοίνωση της ότι:

Για να καταλάβουμε αν κάτι μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες μας, θα εξετάσουμε πράγματα όπως εάν μια λεζάντα είναι παρόμοια με μια άλλη λεζάντα που παραβίαζε στο παρελθόν τους κανόνες μας.

Επομένως, δημοσιεύσεις που μπορεί να θεωρηθούν παρόμοιες με εκείνες που έχουν αφαιρεθεί στο παρελθόν θα είναι λιγότερο ορατές στους χρήστες του Instagram. Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος της Meta επιβεβαίωσε ότι οι δυνητικά επιβλαβείς δημοσιεύσεις θα μπορούσαν τελικά να αφαιρεθούν, εάν το περιεχόμενο τους παραβαίνει τις οδηγίες της κοινότητας.

Σε αντίθεση με αυτήν την αλλαγή, ωστόσο, το Instagram τόνισε ότι η εν λόγω πολιτική θα επηρεάσει μόνο μεμονωμένες δημοσιεύσεις και όχι λογαριασμούς.

Τέλος, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συνυπολογίζει πλέον το ιστορικό των αναφορών κάθε μεμονωμένου χρήστη για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα του περιορισμού του επιβλαβούς περιεχομένου. Δηλαδή, εάν τα συστήματα του Instagram συνειδητοποιήσουν ότι ένας χρήστης έχει αναφέρει πολλές φορές περιεχόμενο που εκφράζει ρητορική μίσους, τότε αυτός ο τύπου περιεχομένου θα περιοριστεί από το feed του συγκεκριμένου χρήστη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Instagram]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό