16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Θέλαμε να απελευθερώσουμε δυο ομήρους, αλλά αρνήθηκε το Ισραήλ- «Προπαγανδιστικά ψέματα», απαντά το γραφείο Νετανιάχου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, λέει ότι ενημέρωσε το Κατάρ ότι επρόκειτο να απελευθερώσει δύο Ισραηλινούς αιχμαλώτους –και οι δύο γυναίκες– αλλά οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν, όπως μεταδίδει το AlJazeera.

«Ενημερώσαμε τους αδελφούς μας από το Κατάρ χθες το απόγευμα ότι θα απελευθερώναμε τους Nourit Yitshaq και Yokhfed Lipschitz για ανθρωπιστικούς λόγους και χωρίς να περιμένουμε ανταλλάγματα. Ωστόσο, η ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής αρνήθηκε να τους δεχτεί», είπε στο Telegram.

«Προπαγανδιστικά ψέματα» της Χαμάς, λέει το Ισραήλ

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ λέει ότι δεν θα απαντήσει στην Χαμάς που ισχυρίστηκε ότι προσφέρθηκε να απελευθερώσει δυο ομήρους, αλλά το Ισραήλ το απέρριψε.

«Δεν θα απαντήσουμε στα προπαγανδιστικά ψέματα της Χαμάς», λέει το γραφείο του Νετανιάχου. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους και τους αγνοούμενους στα σπίτια τους».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Χαμάς για «ψυχολογικό τρόμο» μέσω διαφόρων δηλώσεων και βίντεο μερικών από τους περισσότερους από 200 ομήρους που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από AlJazeera, Times of Israel

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό