23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Toyota ανέστειλε τη παραγωγή 2 εργοστασίων της στην Ιαπωνία λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota έχει αναστείλει την παραγωγή δύο εργοστασίων της στην Ιαπωνία λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών, ελλείψεις που έχουν προκληθεί από ζητήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η διακοπή σημαίνει ότι η Toyota δεν μπορεί να επιστρέψει στις συνηθισμένες δραστηριότητες της τον Δεκέμβριο, όπως είχε αρχικά προγραμματίσει.
Συγκεκριμένα, με την καινούργια αναστολή της λειτουργίας, αναμένεται να επηρεασθούν 9.000 αυτοκίνητα της, κυρίως Land Cruiser και μοντέλα της Lexus. Να σημειωθεί πως τον Νοέμβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να μειώσει την παγκόσμια παραγωγική της δυναμικότητα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης σε τσιπ, ωστόσο όπως είχε αναφέρει θα αύξανε την παραγωγή της τον Δεκέμβριο, κατασκευάζοντας επιπλέον 97.000 αυτοκίνητα προκειμένου να πιάσει τον στόχο της για την ετήσια παραγωγή της.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τον Νοέμβριο η παραγωγή της αναμενόταν να μειωθεί μεταξύ 100.000 και 150.000 σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Αυτή η μείωση ακολουθούσε τις περικοπές του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, καθώς οι προμήθειες των εξαρτημάτων στα εργοστάσια στη Μαλαισία και το Βιετνάμ μειώθηκαν, αναγκάζοντας την Toyota να μειώσει τον στόχο παραγωγής της για το έτος έως τις 31 Μαρτίου 2022 κατά 300.000 οχήματα στα 9 εκατομμύρια οχήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό