20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Toyota Crown Crossover Landscape – on/off πολυτέλεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Toyota Crown μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό εκτός της Ιαπωνίας αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι ένα από πιο ιστορικά μοντέλα της Toyota με έτος γέννησης το 1955 και 15 διαφορετικές γενιές έκτοτε. Το Crown ήταν ανέκαθεν η ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρίας αλλά για την 15η και τελευταία γενιά του, η Toyota το μεταμόρφωσε σε μία ολόκληρη οικογένεια πολυτελών οχημάτων που αποτελείται από το στάνταρ μοντέλο, ένα σεντάν με crossover επιρροές, το Crown Sports Type, το Crown Sedan Type και το Crown Estate Type. Κι εκεί που πιστεύαμε ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο περίεργα, η Toyota λανσάρει στην Ιαπωνία μία ειδική έκδοση που ονομάζεται “Landscape” και στοχεύει σε άτομα με παχύ πορτοφόλι και περιπετειώδες lifestyle…

Καταρχάς, το Crown Crossover Landscape όπως είναι το πλήρες όνομα του, εξοπλίζεται με νέα ανάρτηση η οποία αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 2.5 εκατοστά καθώς και νέους τροχούς που αποτελούνται από ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών και all-terrain ελαστικά σε διάσταση 245/60 R18. Οι κόκκινοι λασπωτήρες εκτός του ότι προστατεύουν το αμάξωμα από πέτρες και βρωμιά, δημιουργούν μία ευχάριστη αντίθεση ενώ τα προστατευτικά γύρω από τους θόλους είναι βαμμένα (στο χέρι) σε ματ μαύρο χρώμα ενώ στο πίσω μέρος, υπάρχει και κοτσαδόρος ο οποίος ενδείκνυται για την ρυμούλκηση έως 750 κιλών. Το αμάξωμα της ειδικής έκδοσης είναι βαμμένο σε “Urban Khaki” χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν, έστω και ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού, οι ράγες οροφής που όπως αναφέρει η Toyota τοποθετούνται στην αντιπροσωπεία και όχι στο εργοστάσιο.

Δεδομένου και του προσανατολισμού του, το Toyota Crown Crossover Landscape είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με έναν υβριδικό κινητήρα βενζίνης 2.4 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με το αντίστοιχα εξηλεκτρισμένο σύστημα τετρακίνησης. Στο εσωτερικό από την άλλη, δεν παρατηρούμε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή ενώ για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι με την τρέχουσα ισοτιμία, η ειδική έκδοση του πολυτελούς sedan/crossover κοστίζει περί τα €41.700 στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Καθόλου άσχημα γι’ αυτά που προσφέρει αν θέλεις την γνώμη μου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό