18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Skoda επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε αυτή την κούρσα προς την ηλεκτρική κινητικότητα καμία εταιρία δεν θέλει να μείνει πίσω. Ούτε καν εταιρίες όπως η Skoda που είναι εξ ορισμού προσανατολισμένη σε value-for-money προτάσεις αλλά νιώθει πως είναι σε θέση να επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της λανσάροντας τρία νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όχι μέχρι το 2030 όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά μέχρι το 2026!

“Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι το κόστος της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες, ειδικότερα όταν στόχος είναι η παραγωγή ενός μοντέλου στο μέγεθος του Fabia. Θα πρέπει να είμαστε λίγο υπομονετικοί.“

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Klaus Zellmer σε αγγλικό μέσο. Αυτό σημαίνει ότι η τριπλέτα των ηλεκτρικών μοντέλων που θα λανσαριστούν στην αγορά με τα σήματα της Skoda μέχρι το 2026 θα είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από το μικρό hatchback. Οι φήμες λένε ότι πρώτο θα έρθει ένα crossover γύρω στο 2024, ακολουθούμενο ένα ή δύο χρόνια αργότερα από ένα μεγάλο SUV που θα βασίζεται στο Vision 7S το οποίο παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες και τέλος, ένα compact SUV που θα μοιράζεται αρκετά κοινά με το Cupra Urban Rebel. Μετά το 2026 τα πλάνα της Skoda περιλαμβάνουν τόσο ένα ηλεκτρικό sedan στο στιλ της Octavia όσο και ένα μικρό hatchback αλλά αυτά απέχουν ακόμα αρκετά χρόνια και το χρονοδιάγραμμα τους δεν έχει καθοριστεί.

Όλες αυτές οι νέες, αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις θα αποτελέσουν το επιστέγασμα μίας επένδυσης που θα αγγίξει τα 5.6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2026, με στόχο το 50-70% επί του συνόλου των πωλήσεων να προέρχεται από EVs μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Προς το παρόν πάντως, η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda περιορίζεται στο Enyaq iV και το Coupe αδερφάκι του, οπότε μία ενίσχυση στον συγκεκριμένο τομέα κρίνεται ως επιβεβλημένη αν η εταιρία είναι σοβαρή ως προς την επίτευξη των στόχων της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό