21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Rimac μελετά τη χρήση ορυκτών καυσίμων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εταιρία Rimac, γνωστή για την παραγωγή ισχυρών ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων όπως το Nevera, αποκάλυψε ότι εξετάζει μια νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρόλο που αυτή η περιγραφή μοιάζει με τα υπάρχοντα υβριδικά οχήματα με range extenders, η προσέγγιση της Rimac είναι εντελώς διαφορετική.

Όπως εξήγησε ο ιδρυτής Mate Rimac, το υπερθέρμανση των υγρών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του “LPG, υδρογόνου και πετρελαίου diesel”, θα μπορούσε να δημιουργήσει ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδότηση των ηλεκτρικών κινητήρων.

Αυτό θα καταστήσει τα βαριά πακέτα μπαταριών περιττά, με σημαντικά οφέλη σε βάρος και στο μέγεθος των αυτοκινήτων.

Ο Mate Rimac δήλωσε στο Autocar ότι η εταιρεία του “δεν είναι αποκλειστικά ηλεκτρική”, αλλά “κάνει ό,τι είναι πιο συναρπαστικό την εκάστοτε στιγμή”.

Πρόσθεσε ότι ο στόχος του νέου προγράμματος είναι να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των λεγόμενων “νανοσωλήνων” και να ανακαλύψει εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγή ενέργειας για ένα όχημα.

Ο Rimac παραδέχτηκε ότι εντόπισαν μια startup που εξετάζει αυτήν την τεχνολογία σε “μικρή κλίμακα” με ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πρώιμες δοκιμές, οι νανοσωλήνες μπορούν να λειτουργούν με απόδοση 80%. Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με την μέση απόδοση ενός εσωτερικού καύσης κινητήρα που είναι κάτω του 30%.

Όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων λόγω της υπερθέρμανσης υγρών καυσίμων, περιλαμβάνουν CO2 και άλλα αέρια, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες σε σύγκριση με τις εκπομπές ενός κλασικού εσωτερικού καύσης κινητήρα.

Ο ιδρυτής της Rimac δεν αναφέρθηκε αναλυτικά σε πότε αυτού του είδους η τεχνολογία θα είναι έτοιμη για παραγωγή.

Ωστόσο, υπονόησε ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να έχει “σημαντικές επιπτώσεις” για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία και ιδιαίτερα για τα αυτοκίνητα αγώνων, τα οποία είναι τα πιο ευαίσθητα στους περιορισμούς βάρους και συσκευασίας των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό