21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Pininfarina παρουσιάζει το εντυπωσιακό Pura Vision

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πανίσχυρο, πανάκριβο και πάρα πολύ exclusive Battista ήταν μονάχα η αρχή για την Automobili Pininfarina όπως όλα δείχνουν. Η ιταλική εταιρία παρουσίασε το Pura Vision concept που η ίδια χαρακτηρίζει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό “luxury utility vehicle” ή e-LUV και ασχέτως με το αν προορίζεται για να περάσει στην παραγωγή στην παρούσα μορφή ή όχι, λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τα μελλοντικά μοντέλα της. Σε κάθε περίπτωση και επειδή δεν γίνεται άμεσα εμφανές από τις εικόνες που έχουμε στη διάθεση μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Pura Vision concept είναι ένα πραγματικά μεγάλο όχημα με μήκος που φτάνει τα 5.21 μέτρα, πλάτος της τάξης των 2.14 μέτρων και ύψος 1.64 αλλά αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μεγάλες καμπύλες, οι καθαρές επιφάνειες και οι εντυπωσιακές αναλογίες.

Κακά τα ψέματα, το Pura Vision concept είναι ένα κινούμενο highlight χωρίς όμως να προκαλεί ή να καταφεύγει σε ακραίες λύσεις. Από το χαμηλό καπό που καταλήγει στην λιτή αλλά επιθετική μάσκα με τα υπερ-λεπτά φωτιστικά σώματα που χρησιμοποιούν την L.E.S.S. nanofiber τεχνολογία της εταιρίας έως το λεπτό greenhouse, τις ιδιαίτερες πόρτες που δημιουργούν ένα μεγάλο άνοιγμα που οδηγεί στο σαλόνι (περισσότερα γι’ αυτό στη συνέχεια) και το μινιμαλιστικό πίσω μέρος με τα εξίσου λεπτά φανάρια, τα μεγάλα ανοίγματα στα πλαϊνά και τον επιβλητικό διαχύτη. Το άκρως αθλητικό αμάξωμα είναι βαμμένο σε ένα εκθαμβωτικό λευκό χρώμα με το πάνω μέρος που αποτελείται κατά κύριο λόγο από γυαλί και το κάτω μέρος να έχει πολλά μέρη σε άβαφτο carbon δημιουργώντας μία έντονη αντίθεση που ταιριάζει στον χαρακτήρα του μοντέλου ενώ το πακέτο της εξωτερικής εμφάνισης ολοκληρώνουν οι τεράστιοι τροχοί με τις ζάντες των 23 ιντσών και τα all-terrain ελαστικά με την λευκή ρίγα!

Το εσωτερικό είναι αναμενόμενα… ευάερο και ευήλιο ενώ το επίπεδο πάτωμα λόγω του αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου, εξασφαλίζει άπλετους χώρους. Η εταιρία δηλώνει ότι πηγή έμπνευσης για την καμπίνα είναι τα πολυτελή yachts και αυτό γίνεται άμεσα εμφανές από τα “αιωρούμενα” που θυμίζουν το πανί σε ένα ιστιοφόρο και την κεντρική κονσόλα που θυμίζει το ιστίο. Στο ήδη πλατύ ταμπλό κυριαρχούν οι οριζόντιες, συνεχόμενες γραμμές που τονίζουν ακόμα περισσότερο το εσωτερικό πλάτος και η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μία οριζόντια τοποθετημένη οθόνη ενώ μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε συνδυασμό με ένα head-up display.

Η μίξη των υλικών είναι θεαματική με δέρμα, ύφασμα, ανθρακονήματα και αλουμίνιο δημιουργώντας μία premium ατμόσφαιρα στην καμπίνα για τους 4 επιβάτες που κάθονται άνετα στα ισάριθμα, μεμονωμένα καθίσματα. Το μόνο για το οποίο δεν κάνει λόγο η Automobili Pininfarina είναι το κινητήριο σύνολο και είναι απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το Pura Vision concept είναι μία σχεδιαστική μελέτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό