20 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Mazda ανανεώνει το 3

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τέταρτη γενιά του Mazda3 παρουσιάστηκε στα τέλη του 2018 και αυτή την εβδομάδα η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε ένα ελαφρύ facelift του μοντέλου, με τις αλλαγές να μικρές αλλά στοχευμένες, ώστε να διατηρηθεί φρέσκο για το υπόλοιπο του κύκλου ζωής του.

Αρχικά, το ανανεωμένο Mazda3 διατίθεται με μια ανανεωμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων, ενώ στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στην οθόνη του συστήματος infotainment, η οποία έχει πλέον διαγώνιο 10,25 ίντσες, αντί για 8,8 ίντσες που ήταν η προηγούμενη. Στη βάση της κεντρικής κονσόλας, υπάρχουν πλέον φωτιζόμενες θύρες USB-C, ενώ η Mazda έχει προσθέσει θέση για ασύρματη φόρτιση smartphone.

Επιπλέον, η εταιρία έχει αναβαθμίσει τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, καθώς το Mazda3 μπορεί να αναγνωρίσει εάν ο οδηγός είναι απρόσεκτος ή έχει στρέψει το βλέμμα εκτός δρόμου. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, ενεργοποιεί έναν ηχητικό σήμα, ενώ προβάλλεται και ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην οθόνη. Ακόμα, το αυτοκίνητο αναγνωρίζει περισσότερα εμπόδια κατά την οδήγηση, όπως και πεζούς.

Κλείνοντας, το ανανεωμένο Mazda3 -που εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο- φέρει τη λειτουργία απομακρυσμένης εκκίνησης του κινητήρα, μέσω της εφαρμογής για smartphone MyMazda, μία δυνατότητα που την δανείζεται από το CX-60. Μέσω της εφαρμογής μπορεί κάποιος να δει εάν αυτός που οδηγεί το αυτοκίνητο ξεπερνά τα όρια ταχύτητας ή βγαίνει εκτός της περιοχής που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό