15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Maserati MC20 GT2 σε δοκιμές στη Monza

Ειδήσεις Ελλάδα

H Maserati επιστρέφει δυναμικά στις πίστες, καθώς μετά τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula E από την τρέχουσα σεζόν, η ιταλική έχει ετοιμάσει την GT2 έκδοση της MC20. Αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή της “Τρίαινας” στην GT2 κατηγορία των αγώνων ταχύτητας και πιο συγκεκριμένα στη σειρά GT2 European Series Championship από το 2023.
Το αυτοκίνητο συνεχίζει τις δοκιμές στη πίστα της Monza, με το επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο του να γίνεται στα τέλη Ιουνίου στο Βέλγιο, στον αγώνα των 24 ωρών του Spa. Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη της Maserati GT2 έγινε από τη Maserati σε συνδυασμό με το Centro Stile της ιταλικής εταιρίας, για να διασφαλιστούν τα πρότυπα αισθητικής που χαρακτηρίζουν τη μάρκα.

Μηχανικά, η Maserati GT2 κληρονομεί τον εξαιρετικό V6 Nettuno κινητήρα, απόδοσης 630 ίππων από τη Maserati MC20, με τη τεχνολογία Maserati Twin Combustion (MTC). Το σύστημα διεύθυνσης είναι πλήρως ηλεκτρικό, ενώ υπάρχουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές μπάρες, τόσο μπροστά όσο και πίσω, με την ανάρτηση να αποτελείται από διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς.
Το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων διαθέτει paddles στο τιμόνι και έναν ηλεκτρικό περιστροφικό ενεργοποιητή αλλαγής ταχυτήτων, με το αγωνιστικό να βασίζεται στο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα.
Η επιστροφή της Maserati στις πίστες αντιπροσωπεύει τον ιδανικό σύνδεσμο μεταξύ της νέας εποχής της μάρκας και των νικών που πέτυχε η MC12 στα GT πρωταθλήματα της FIA, από το 2004 έως το 2010.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό