16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Fisker μας δείχνει το Pear και λέει πως το Ocean θα έχει αυτονομία 700 χλμ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Fisker έδωσε δύο νέες φωτογραφίες του Pear, ενός νέου ηλεκτρικού με μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα που σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευρωπαϊκή αγορά, με την τιμή του να εκτιμάται πως θα ξεκινά περίπου από τις 26.500 ευρώ, ενώ στις ΗΠΑ θα έχει αρχική τιμή μικρότερη των 29.900 δολαρίων.

Στο εσωτερικό του θα υπάρχει μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, πανοραμική γυάλινη οροφή, κρυφό φωτισμό, ξύλινες επενδύσεις, ενώ θα φέρει έξυπνες λύσεις αποθήκευσης.

Η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, με την παραγωγή του να γίνεται από τη Foxconn στο πρώην εργοστάσιο της GM στο Lordstown του Οχάιο, στο ίδιο που θα κατασκευάζεται και το Lordstown Endurance.

Το Pear θα βασίζεται στην πλατφόρμα Hon Hai EV της Foxconn και παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2024.

Στόχος της Fisker είναι να κατασκευάζει τουλάχιστον 250.000 Pear ετησίως. Ήδη η εταιρία αναφέρει πως έχει λάβει περισσότερες από 5.600 κρατήσεις για το Pear.
Σε ότι αφορά το Ocean, η εταιρία έκανε γνωστό πως η αυτονομία του θα είναι έως τα 700 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP και έως τα 580 χλμ στον αμερικάνικο κύκλο δοκιμών της EPA.

Μέχρι σήμερα η Fisker έχει κατασκευάσει 59 πρωτότυπα Ocean, ενώ έχει λάβει περίπου 65.000 παραγγελίες ή κρατήσεις. Στόχος της είναι να κατασκευάσει φέτος 42.400 Ocean.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό