17.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η FIA απέρριψε τα στοιχεία της Aston Martin για τον αποκλεισμό του Vettel

Ειδήσεις Ελλάδα

Η FIA ανακοίνωσε πως απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η Aston Martin για την επανεξέταση του αποκλεισμού του Sebastian Vettel από το GP της Ουγγαρίας, μιας και δεν έκανε δεκτά τα στοιχεία που κατέθεσε η ομάδα.
Να θυμίσω πως οι αγωνοδίκες του GP Ουγγαρίας ακύρωσαν τη δεύτερη θέση του Sebastian Vettel, καθώς μετά την λήξη του αγώνα δεν κατάφεραν να συλλέξουν ένα λίτρο καυσίμου από το μονοθέσιο, όπως απαιτείται από τον κανονισμό.
Πιο συγκεκριμένα, αντλήθηκε από το ρεζερβουάρ του καυσίμου μόλις 0,3 λίτρα, όταν ο κανονισμός αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 λίτρο καυσίμου σε αυτό, το οποίο θα μπορεί να ληφθεί ανά πάσα στιγμή.

Τα στοιχεία που κατέθεσε η Aston Martin, στοιχεία που προήλθαν από την ανάλυση περισσοτέρων από 100 καναλιών δεδομένων τηλεμετρίας που σχετίζονται με το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου, έδειξαν πως υπήρχε πρόβλημα στο συγκεκριμένο σύστημα που είχε ως αποτέλεσμα να αντληθεί ακούσια μια σημαντική ποσότητα καυσίμου από το ντεπόζιτο.
Μετά το τέλος του αγώνα, η Aston Martin υποστήριζε πως στο μονοθέσιο του Vettel υπήρχαν 1,44 λίτρα βενζίνης στο ρεζερβουάρ, αλλά οι αγωνοδίκες κατάφεραν να αντλήσουν μόλις 0,3 λίτρα. Μετά την ανάλυση των δεδομένων, η ομάδα διαπίστωσε πως στο ντεπόζιτο βρισκόταν λιγότερο από 1 λίτρο καυσίμου εξαιτίας της δυσλειτουργίας στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου.

Η FIA είπε πως η ποινή που επιβλήθηκε στον Vettel ήταν σωστή, μιας και οι αγωνοδίκες δεν μπόρεσαν να αντλήσουν 1 λίτρο καυσίμου από το ρεζερβουάρ του Vettel. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι για το συγκεκριμένο θέμα και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις ή αστερίσκοι. Όπως αναφέρουν, μετά το τέλος κάθε GP οι αγωνοδίκες πρέπει να είναι σε θέση να αντλήσουν 1 λίτρο καυσίμου από το ρεζερβουάρ κάθε μονοθεσίου.
Η FIA συμπληρώνει πως είναι ευθύνη της κάθε ομάδας το μονοθέσιο να πληροί τους κανονισμούς ανά πάσα στιγμή, ενώ τονίζει πως θα μπορούσε να κάνει δεκτά τα στοιχεία της Aston Martin μόνο εάν τα αυτά αποδείκνυαν πως υπήρχε περισσότερο από 1 λίτρο καυσίμου στο ρεζερβουάρ.
Μετά την ανακοίνωση της FIA, η Aston Martin δήλωσε πως εξετάζει τις επιλογές της για το αν θα συνεχίσει την διαδικασία της έφεσης ή όχι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό