16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Lando Norris: Ο τελευταίος γύρος έγινε για την τηλεθέαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Lando Norris πιστεύει ότι ο τελευταίος γύρος στο GP του Abu Dhabi, ο οποίος έκρινε το πολυπόθητο τίτλο της Formula 1 μεταξύ του Lewis Hamilton και του Max Verstappen, έγινε ξεκάθαρα για την προώθηση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως τηλεοπτικό προϊόν.

Όπως όλοι είδαμε, το τρακάρισμα του Καναδού στον 52ο γύρο (από τους 58) ήταν η αφορμή να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας, που άλλαξε το ρου ολόκληρου του αγώνα και τελικά να πάρει τη νίκη και το πρωτάθλημα ο Max Verstappen, μέσα από τα χέρια του Lewis Hamilton, στον τελευταίο γύρο.
Ο οδηγός της Red Bull κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα, χωρίς να φέρει καμία ευθύνη για το μπέρδεμα που έγινε στους τελευταίους γύρους. Ο διευθυντής αγώνων της FIA Michael Masi άλλαξε την αρχική του απόφαση, και άφησε μόνο τους πέντε οδηγούς μεταξύ του -τότε- επικεφαλής του αγώνα Lewis Hamilton και του δεύτερου Verstappen, για να βρεθούν στον ίδιο αριθμό γύρων, όταν στην πίστα ήταν το αυτοκίνητο ασφαλείας, και όχι όλους, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Ένας από τους οδηγούς που βρίσκονταν σε αυτήν την ομάδα των πέντε μονοθέσιων που πήραν εντολή να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν ο οδηγός της McLaren, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για τους χειρισμούς της διεύθυνσης. Χαρακτηριστικά, ο νεαρός Βρετανός δήλωσε μετά τον αγώνα:
Δεν ξέρω ποιες αποφάσεις πάρθηκαν με βάση αυτά που είπαν οι κριτές στην αρχή (σ.σ. την αρχική απόφαση να μην προσπεράσουν τα μονοθέσια που είχαν δεχτεί γύρο). Αν αυτή η απόφαση έκανε τον Lewis και τη Mercedes να αποφασίσουν να μην μπουν για αλλαγή ελαστικών, αλλά μετά τα μονοθέσια επιτράπηκε να προσπεράσουν, τότε νομίζω ότι αυτό είναι απαράδεκτο.
Δεν ξέρω ακριβώς τι ειπώθηκε και τι έγινε, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το τέλος του αγώνα είναι αμφιλεγόμενο. Προφανώς όλα έγιναν για να υπάρξει μάχη. Έγιναν για την τηλεθέαση, φυσικά. Έγιναν για το αποτέλεσμα. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να αποφασίσω αν αυτό είναι δίκαιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό