20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ocon: Το πρωτάθλημα της F1 μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον από το ποδόσφαιρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Esteban Ocon πρόσθεσε φέτος το όνομα του στη λίστα με τους νικητές -τουλάχιστον- ενός αγώνα της Formula 1, καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής στο GP της Ουγγαρίας.
Ο Γάλλος, οδηγώντας αλάνθαστα την Alpine A521, κατέκτησε την πρώτη νίκη στην καριέρα του, μετά από 87 αγώνες. Επιπλέον, αυτή ήταν η παρθενική νίκη για την Alpine στην σύντομη ιστορία της στην F1 και η πρώτη Γάλλου οδηγού με γαλλικό μονοθέσιο και γαλλικό κινητήρα μετά από τη νίκη του Alain Prost το 1983.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο 25χρονος Γάλλος δήλωσε ότι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει τη δυνατότητα να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική από το ποδόσφαιρο, αν συνεχίσει την τρέχουσα πορεία της. Η Formula 1 έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, χάρη στην επιτυχία της σειράς Drive to Survive, ενώ η σεζόν του επόμενου έτους θα περιλαμβάνει 23 αγώνες, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Παρά τα αμφιλεγόμενα γεγονότα του Grand Prix στο Abu Dhabi, ο οδηγός της Alpine πιστεύει πως το φετινό πρωτάθλημα -σε συνδυασμό με τη νέα διαδικασία του Sprint Qualifying- θα φέρει την F1 επάνω από το ποδόσφαιρο, σε ότι αφορά τη δημοτικότητα, τονίζοντας:
Θεωρώ φανταστικό τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η Formula 1. Εννοείται πως υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσει είτε να τα κάνει καλύτερα. Όμως θεωρώ πως ο τρόπος με τον οποίο δοκιμάζει πράγματα, ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται οι αγώνες, το ποσό εντυπωσιακοί είναι αυτοί και οι ευκαιρίες που εμφανίζονται αυτές τις μέρες, όλα αυτά είναι απλώς “τρελά” μέχρι και τον τελευταίο γύρο.
Ο τελευταίος γύρος του 2021 συνοψίζει ολόκληρη τη σεζόν, διότι κάπως έτσι ήταν και το 2020, έτσι ήταν και το 2021. Και εάν καταφέρουμε να φέρουμε τα μονοθέσια πιο κοντά, μάλλον θα ξεπεράσει το ποδόσφαιρο όσον αφορά το πόσο ενδιαφέρον θα είναι το άθλημα. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν συμβεί αυτό. Θεωρώ πως οι πάντες μιλάνε για την Formula 1. Έχω μερικούς φίλους οι οποίοι δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με το σπορ, όμως τώρα το παρακολουθούν συνεχώς. Αυτό είναι απλώς τέλειο.

Συνεχίζοντας, ο Ocon αναφέρθηκε για τους νέους κανονισμούς που θα διέπουν την F1 από το 2022, λέγοντας:
Όλα αυτά τα πράγματα είναι απλά ωραίο να τα δοκιμάσεις και απλά ωραίο να έχουμε νέους ενθουσιασμούς, να έχουμε πολλές διαφορετικές πίστες που πηγαίνουμε, διαφορετικά χαρακτηριστικά τώρα με το νέο Abu Dhabi, όλα αυτά. Θυμάμαι καλά το 2017, το 2018, αν τερμάτιζες στην έκτη θέση ήταν σαν νίκη, δεν είχες ποτέ την ευκαιρία, ποτέ, να βρεθείς στο βάθρο, να έχεις το προβάδισμα.
Τώρα έχετε δει τον Daniel [Ricciardo], έχετε δει τον Pierre [Gasly], έχετε δει τον εαυτό μου, έχετε δει πολλά διαφορετικά μονοθέσια στο βάθρο, αυτό είναι καταπληκτικό, είναι αυτό που θέλουμε όλοι νομίζω. Αν κάποιος έλεγε ότι είναι αντίθετος θα ήταν τρελός, οπότε είναι υπέροχο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό