20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η F1 δεν θα γίνει ποτέ ηλεκτρική

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση, η Formula 1 ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται ποτέ τα μονοθέσια της να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό δήλωσε ο CEO της F1, Stefano Domenicali, ο οποίος σημείωσε πως η F1 θα επιτύχει τον στόχο της για ουδετερότητα άνθρακα μέσω των βιώσιμων συνθετικών καυσίμων.
Το άθλημα δεν θα γίνει ποτέ ηλεκτρικό. Το κλειδί για να γίνει το άθλημα καθαρό δεν είναι οι ηλεκτρικοί κινητήρες, αλλά ένα καθαρό συνθετικό καύσιμο μηδενικών εκπομπών που βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη και θα χρησιμοποιείται από τη σεζόν του 2026 και μετά.
Η F1 συνεργάζεται με την Aramco και όλους τους κατασκευαστές καυσίμων στην F1 για την ανάπτυξη ενός 100% βιώσιμου καυσίμου, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τα μονοθέσια της F1 από το 2026, όταν ισχύσουν οι κανονισμοί για την επόμενη γενιά των power units.

Το όραμα της Formula 1 είναι στο μέλλον το συνθετικό της καύσιμο να βγει στην αγορά για να τροφοδοτήσει αυτοκίνητα παραγωγής. Ο Domenicali είπε ότι τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών χωρίς να χρειάζεται να “πετάξουμε ολόκληρο τον στόλο οχημάτων που ήδη υπάρχει“.
Είναι ένα καύσιμο που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αεροπλάνα και πλοία. Μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε κινητήρα ή να πετάξετε ολόκληρο τον στόλο οχημάτων που ήδη υπάρχει.
Η πολιτική δεν συμπεριφέρεται σωστά γιατί θέτει αδύνατους στόχους. Και κυρίως με ιδεολογικό τρόπο: το ηλεκτρικό έχει γίνει ένα αδιαμφισβήτητο δόγμα. [Είναι λάθος να πιστεύουμε] πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος ενεργειακής μετάβασης.
Πώς μπορεί ένας συνταξιούχος να αναγκαστεί να ξοδέψει 30 ή 40 χιλιάδες ευρώ, ίσως όλες τις οικονομίες του, επειδή το παλιό του αυτοκίνητο ξαφνικά τίθεται εκτός νόμου και πρέπει να περάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
πρόσθεσε ο Domenicali.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό