21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Verstappen: Οι οδηγοί μοιάζουν με κλόουν στο GP του Λας Βέγκας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από 41 χρόνια το Λας Βέγκας φιλοξενεί ξανά ένα Grand Prix της Formula 1 και πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης, με τους 20 πιλότους να παρουσιάζονται σε μια εκδήλωση που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από τα φαντασμαγορικά σόου που λαμβάνουν χώρα στα καζίνο της πόλης.

Ανάμεσα στους performers που έδωσαν το παρόν ήταν οι Kylie Minogue, Thirty Seconds to Mars, will.i.am, Tiesto και John Legend, ενώ εμφανίστηκε και το Cirque du Soleil. Ωστόσο, οι περισσότεροι πιλότοι δήλωσαν πως δεν τους αρέσει αυτή η προσέγγιση, με τον Max Verstappen να λέει μάλιστα πως το GP του Λας Βέγκας είναι 99% σόου και 1% αθλητικό γεγονός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός:
Για εμένα μπορείτε να παραλείψετε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Δεν πρόκειται για τους τραγουδιστές. Απλώς στεκόμαστε εκεί ψηλά, μοιάζοντας με κλόουν. Δεν μου αρέσουν όλα τα πράγματα γύρω από αυτό. Ανυπομονώ να προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στον αγώνα, αλλά δεν ανυπομονώ για εκδηλώσεις σαν και αυτή. Είναι 99% σόου και 1% αθλητικό γεγονός.
Ερωτηθείς αν θα μοιραζόταν τις απόψεις του για τον αγώνα με την διοίκηση της F1, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απάντησε:
Δεν ξέρω, υποθέτω ότι εξακολουθούν να βγάζουν χρήματα, είτε μου μου αρέσει είτε όχι, οπότε δεν εξαρτάται από εμένα! Αλλά δεν πρόκειται να το παραποιήσω, απλώς λέω πάντα τη γνώμη μου για θετικά και αρνητικά πράγματα. Έτσι είμαι. Σε κάποιους αρέσει το σόου λίγο περισσότερο. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου. Μεγάλωσα κοιτάζοντας μόνο την πλευρά των αγώνων και έτσι το βλέπω κι εγώ. Έτσι για μένα, μου αρέσει να βρίσκομαι στο Βέγκας, αλλά όχι τόσο για αγώνες.
Μπορείς να το δεις από δύο πλευρές, από την επιχειρηματική και την αθλητική, οπότε καταλαβαίνω φυσικά και τη δική τους πλευρά, αλλά απλώς εκφράζω τη γνώμη μου. Δεν είμαστε ενδιαφερόμενοι [μέτοχοι], άρα το κάνουμε. Θέλω να πω, αυτοί αποφασίζουν τι κάνουν, σωστά; Θα έκανα το ίδιο αν ήμουν ιδιοκτήτης, δεν θα άκουγα τους οδηγούς, είναι το άθλημά μου, κάνω με αυτό ό,τι θέλω.
Για την διαδρομή του GP ο Verstappen πρόσθεσε:
Δεν υπάρχουν πολλές στροφές για να είμαι ειλικρινής… Δεν ξέρω. Θα εξαρτηθεί επίσης λίγο, πιθανώς από το πόσο καλή πρόσφυση έχει. Δεν φαίνεται η διαδρομή να έχει πολύ κράτημα, αλλά θα πάμε με τη ροή. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο συναρπαστικό, αυτό είναι το μόνο σίγουρα.
Νομίζω ότι ήδη για μένα μια πίστα δρόμου δεν είναι τόσο συναρπαστική, ειδικά με αυτά τα νέα αυτοκίνητα, που είναι πολύ βαριά. Όταν έχεις μικρό κράτημα, αυτό δεν βοηθά. Το τοπίο θα φαίνεται υπέροχο, αλλά η ίδια η πίστα δεν είναι η πιο συναρπαστική. Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου της F1 είναι πολύ πιο διασκεδαστική με πολλές στροφές υψηλής ταχύτητας, αλλά εδώ δεν υπάρχουν πολλές στροφές υψηλής ταχύτητας.

Ο Lando Norris από τη μεριά του δήλωσε πως:
Για να είμαι ειλικρινής, θέλω απλώς να έρχομαι εδώ για να οδηγώ και να αγωνίζομαι, ποτέ δεν ήμουν ο μεγαλύτερος θαυμαστής του να κάνω τέτοιου είδους πράγματα όπως κάναμε νωρίτερα σήμερα. Δεν είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω. Ξέρω ότι πολλά από αυτά είναι μόνο ένα μέρος του GP και δεν λέω τίποτα εναντίον τους. Αλλά κάνω αυτή τη δουλειά γιατί θέλω να έρθω να οδηγήσω και να αγωνιστώ με τα άλλα μονοθέσια. Δεν μου αρέσει απλώς να κάνω τέτοιου είδους μεγάλες εκδηλώσεις και σόου και τέτοια πράγματα. Αλλά είναι μέρος της δουλειάς και είναι μια επιχείρηση και έτσι πρέπει να λειτουργήσεις στο τέλος της ημέρας.
Διαφορετική άποψη έχει ο Lewis Hamilton, δηλώνοντας πως οι επικριτές του GP του Λας Βέγκας θα πρέπει να σταματήσουν να παραπονιούνται. Όπως είπε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής:
Ακούω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαμαρτύρονται για την κατεύθυνση που έχει πάρει ο Stefano [Domenicali, CEO της F1] και η Liberty Media. Αλλά κάνουν καταπληκτική δουλειά.
Το άθλημα συνεχίζει να αναπτύσσεται. Είναι μια επιχείρηση και θα δείτε καλούς αγώνες εδώ. Είναι μια χώρα που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να αιχμαλωτίσουμε πραγματικά το κοινό. Χρειαζόμασταν να έχουμε τουλάχιστον δύο αγώνες στις ΗΠΑ, ο ένας δεν ήταν αρκετός και αυτή είναι μια από τις πιο εμβληματικές και μοναδικές πόλεις που υπάρχουν εδώ.

Είναι σίγουρα ένα μεγάλο σόου και δεν πρόκειται ποτέ να είναι σαν το Silverstone, αλλά ίσως με τον καιρό, οι άνθρωποι αυτής της κοινότητας θα αγαπήσουν το άθλημα. Ίσως η πίστα να είναι καλή, ίσως να είναι κακή. Ήταν έτσι στον προσομοιωτή. Αλλά μην έχεις άποψη μέχρι να την δοκιμάσεις.
Από την οπτική γωνία ενός πιλότου είναι πως θέλεις να έχεις το καλύτερο σόου εδώ. Αν η πίστα προσφέρει έναν αγώνα όπως το Μπακού – που είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες με πολλές προσπεράσεις – τότε αυτό θα ήταν εκπληκτικό. Όλοι όσους ξέρω στο Χόλυγουντ έρχονται εδώ και θα υπάρξουν πολλές δουλειές αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα είναι ένα καλό θέαμα να το παρακολουθήσουν οι θεατές, ακόμη και εκείνοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από το σπίτι.
Στις σχετικές ειδήσεις, η F1 μαζί με την FIA συμφώνησαν να απαγορεύσουν τη χρήση τριών χρωμάτων στο Sphere κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Λας Βέγκας. Συγκεκριμένα, το κίτρινο, το κόκκινο και το μπλε δεν θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, των κατατακτήριων και του αγώνα για να αποφευχθεί η απόσπαση της προσοχής των οδηγών.

Η F1 έχει νοικιάσει το Sphere και τη γη γύρω του για χρήση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του GP του Λας Βέγκας, αναγκάζοντας το συγκρότημα των U2 να σταματήσει τις συναυλίες του.
Το Sphere, με κόστος 2,3 δισ. δολαρίων, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις αρχές Οκτωβρίου, Είναι η μεγαλύτερη οθόνη LED στον κόσμο και διαθέτει οθόνες βίντεο υψηλής ευκρίνειας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό