16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οργιο φοροληστείας με 61 δισ.!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το όργιο φοροληστείας σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών για το 2023 καταγράφει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα οριστικά στοιχεία, το σύνολο των φορολογικών εσόδων για την περίοδο Γενάρη – Δεκέμβρη 2023 έφτασε τα 61,671 δισ. ευρώ (αυξημένα κατά 653 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2024). Το 95% από αυτό το ποσό το πληρώνουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, ενώ μόλις το 5% οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Είναι ακόμα χαρακτηριστικό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε τα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από φόρους ήταν αυξημένα κατά 337 εκατ. σε σχέση με τις προβλέψεις. Η φοροληστεία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και το 2024, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στο τέλος του χρόνου.

Την ίδια ώρα, την «πρόβλεψη» ότι οι λαοί θα συνεχίσουν να ματώνουν για τις «πράσινες» μπίζνες και τους πολέμους έκαναν χτες μετά τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, ο πρόεδρός του, Π. Ντόνιαχου, και ο επίτροπος Οικονομίας, Π. Τζεντιλόνι, προεξοφλώντας πως «θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλές τιμές Ενέργειας για ακόμα κάποιο καιρό», ενώ σημείωσαν ότι αν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή συνεχιστεί θα έχει ως αποτέλεσμα πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό