24.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η BYD λανσάρει την πιο προηγμένη ανάρτηση στον κόσμο

Ειδήσεις Ελλάδα

BYD DiSus Intelligent Body Control. Αυτό είναι το όνομα του συστήματος που σύμφωνα με την κινεζική εταιρία, αποτελεί την πιο προηγμένη ανάρτηση στον κόσμο. Για την ακρίβεια, το BYD DiSus Intelligent Body Control αποτελεί το πιο προηγμένο σύστημα ελέγχου αμαξώματος σε ολόκληρη την βιομηχανία αυτοκινήτου παγκοσμίως και σύντομα θα ανήκει στον εξοπλισμό διάφορων μοντέλων των εταιριών του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της BYD, της Denza, της YangWang και μίας νέας μάρκας που θα λανσαριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την κινέζικη εταιρία, το DiSus βελτιώνει την ασφάλεια, την ευστάθεια και την αξιοπιστία του οχήματος και χωρίζεται σε διαφορετικά συστήματα ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε οχήματος: το Intelligent Damping Body Control (DiSus-C) που προσαρμόζει την απόσβεση ελέγχοντας μία ηλεκτρομηχανική βαλβίδα στα αμορτισέρ, το Intelligent Air Body Control (DiSus-A) που ενσωματώνει μία αερανάρτηση η οποία προσαρμόζει την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 150 χιλιοστά και το Intelligent Hydraulic Body Control (DiSus-P) που χάρη στο υδραυλικό του σύστημα προσφέρει τον μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας από τα τρία. Στο εντυπωσιακό που έδωσε στη δημοσιότητα η BYD, βλέπουμε το DiSus-X που είναι ικανό για ακόμα περισσότερα – αρκεί να δεις το για να καταλάβεις.

Το σύστημα DiSus πέρασε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών που διήρκεσε περισσότερους από 30 μήνες κατά τους οποίους καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε κάθε πιθανή και απίθανη συνθήκη ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι κάποια μοντέλα που εξοπλίζονται ήδη με το απαιτούμενο hardware, χρειάζονται μονάχα μία over-the-air αναβάθμιση για να αποκτήσουν τις νέες λειτουργίες. Όσο για το YangWang U9 που είδες στο να κάνει την καλύτερη μίμηση του εμβληματικού Citroen DS με την “μαγική” υδροπνευματική ανάρτηση, είναι ένα sports car με 4 ηλεκτροκινητήρες που αρκούν για να το επιταχύνουν στα 100 km/h σε λιγότερο από 2.0 δευτερόλεπτα και μία μπαταρία που του χαρίζει αυτονομία 700 χιλιομέτρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό