22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Audi τερματίζει τις GT3 αγωνιστικές της δραστηριότητες, σταματά να πουλά αγωνιστικά το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Audi ενημέρωσε ότι θα τερματίσει την εργοστασιακή της υποστήριξη για τους GT3 αγώνες, θα απολύσει την ομάδα των εργοστασιακών οδηγών της και θα σταματήσει να πουλά αγωνιστικά αυτοκίνητα στις πελατειακές της ομάδες.
Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος για τους πελάτες της Audi Sport, Chris Reinke, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο της Audi την περασμένη Δευτέρα, τονίζοντας:
Εν συντομία, είχαμε τη δυνατότητα σήμερα, όλη την ημέρα, να μιλήσουμε πρώτα με τους υπαλλήλους, τους οδηγούς, τους επικεφαλής της ομάδας στα δορυφορικά [γραφεία] μας στο εξωτερικό και ούτω καθεξής, για να μοιραστούμε τα σχέδιά μας.

Επιπλέον, στείλαμε [σημείωμα] στους πελάτες μας για να εξηγήσουμε τι συμβαίνει, γιατί στο τέλος, πρόκειται για έναν μετασχηματισμό του κύριου επιχειρηματικού μας πεδίου.
Η ανωτέρω απόφαση σημαίνει ότι οι εργοστασιακές προσπάθειες της Audi στις σειρές αγώνων όπως Fanatec GT World Challenge και DTM θα τερματιστούν με τη λήξη της σεζόν του 2023. Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία θα σταματήσει τις νέες πωλήσεις των αγωνιστικών GT2, GT3, GT4 και TCR μετά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Συνολικά 14 εργοστασιακοί οδηγοί, συμπεριλαμβανομένων των Christopher Mies, Frederic Vervisch, Christopher Haase, Markus Winkelhock, Mattia Drudi, Ricardo Feller και Patric Niederhauser, θα επηρεαστούν από την απόφαση της Audi να σταματήσει τις GT3 αγωνιστικές της δραστηριότητες, με τον Reinke να προσθέτει:
Τους ενημερώσαμε σήμερα ότι δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να τρέξουμε μαζί τους σε επαγγελματικό περιβάλλον, το οποίο είναι η βάση του ρόστερ σήμερα. Θα ξεκινήσουμε τώρα διάλογο ένας-προς-ένας και θα δούμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε και να αποχωρήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και να δούμε πώς μπορούμε με σεβασμό να βρούμε μια λύση για κάθε έναν από αυτούς.
Η Audi σχεδιάζει να συνεχίσει να παρέχει εργοστασιακή υποστήριξη στους πελάτες για το άμεσο μέλλον, επομένως μερικά αγωνιστικά δεν θα εξαφανιστούν άμεσα από τις πίστες, με τον Reinke να λέει:
Σε όλα τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στα χέρια των πελατών θα παρέχουμε τεχνική υποστήριξη, θα τους δώσουμε ξανά έγκριση τύπου. Έχουμε μια ομάδα μηχανικών που θα διορθώσει σφάλματα, εάν παρουσιαστούν σφάλματα κλπ. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε 100% υποστήριξη σε όλα αυτά τα αυτοκίνητα στα χέρια των πελατών, επίσης για το μέλλον. Δεν είναι το τέλος της Audi Sport στους πελατειακούς αγώνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό