16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Aramco εξαγόρασε για 2,65 δισ. δολάρια το τμήμα λιπαντικών της Valvoline

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Saudi Aramco, η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε την εξαγορά του τμήματος διεθνών προϊόντων και παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Valvoline, η οποία περιλαμβάνει λιπαντικά, υγρά κιβωτίων ταχυτήτων, ψυκτικά και άλλα προϊόντα συντήρησης αυτοκινήτων, έναντι του ποσού των 2,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας έχει σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, με χρηματιστηριακή αξία σχεδόν 2,43 τρισ. δολάρια, ξεπερνώντας την Apple. Η εξαγορά της Valvoline θα επιτρέψει στη Saudi Aramco να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά πετροχημικών προϊόντων.
Η Valvoline αναφέρει ότι η συναλλαγή με τη Saudi Aramco θα πραγματοποιηθεί μόνο με μετρητά και θα διαχωρίσει τα παγκόσμια προϊόντα της από τις επιχειρήσεις λιανικής της, μετατρέποντάς την σε καθαρά πάροχο υπηρεσιών αυτοκινήτων. Ακόμα, η Valvoline σημείωσε ότι η συμφωνία θα τη βοηθήσει επίσης να επιταχύνει την εστίαση στην εξυπηρέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αναφέροντας ότι είναι ήδη βασικός προμηθευτής υγρών μπαταριών σε κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Valvoline είπε ότι αναμένει να χρησιμοποιήσει τα εκτιμώμενα 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα για να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους μέσω επαναγορών μετοχών, να μειώσει το χρέος και να επενδύσει στις υπηρεσίες λιανικής της. Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό