21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε το μικρό cross

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Phillipe Imparato, σε πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε πως θα βγάλει στην αγορά ένα μικρότερο crossover που θα τοποθετηθεί κάτω από το Tonale.
Μπορώ απολύτως να παλέψω με την Mini. Το premium δεν είναι θέμα μεγέθους. Είμαι πεπεισμένος ότι αν θέλω να βάλω την Alfa Romeo στην ασφαλή πλευρά των κερδών μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, πρέπει να είμαι στις μεγαλύτερες κατηγορίες στον κόσμο. Πρέπει να είμαι στις B-SUV και C -SUV κατηγορίες. Το να είσαι στη γωνία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.
Η κατηγορία C-SUV στην Ευρώπη κάνει 2,5 έως 3 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως στην Ευρώπη. Η κατηγορία B-SUV αντίστοιχα σημειώνει 2 εκατομμύρια πωλήσεις. Όποιο και αν είναι το μερίδιο αγοράς που διαθέτεις, είναι τεράστιο αποτέλεσμα όσον αφορά τον όγκο.
Το μοντέλο θα ονομαστεί Brennero και αναμένεται στην αγορά το 2023. Θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με ηλεκτροκινητήρες αλλά και με plug-in υβριδικά σύνολα και θα βασίζεται στις CMP και eCMP πλατφόρμες της PSA, τις ίδιες που βασίζονται μεταξύ άλλων τα Peugeot 2008, e-2008, 208, e-208, Opel Corsa, Opel Mokka, Citroen C4 και DS3 Sportback

Η παραγωγή του θα γίνεται στη Πολωνία με την ηλεκτρική έκδοση του Alfa Romeo Brennero να είναι δυνατότερη από το Peugeot e-2008, το οποίο αποδίδει 136 άλογα με 260 Nm ροπής, ενώ θα φορά και μεγαλύτερη μπαταρία από 50 kWh, έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία.
Αναφορές θέλουν την Alfa Romeo να εξοπλίζει το μοντέλο της με ψεύτικους ήχους από κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε μια προσπάθεια να δώσει “περισσότερο συναίσθημα” στους οδηγούς του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό