18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Ιταλία αναγκάζει την Alfa Romeo να αλλάξει το όνομα της Milano

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Alfa Romeo παρουσίασε πριν από ελάχιστες ημέρες ένα από πιο σημαντικά μοντέλα της σύγχρονης ιστορίας της. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό. Το πρώτο που φέρνει την εξέλιξη της σχεδιαστικής ταυτότητας της και αυτό που σημαίνει την επιστροφή της ιταλικής μάρκας στο εξαιρετικά δημοφιλές B-segment. Η Milano είναι το τελικό αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και κουβαλάει στους ώμους τις προσδοκίες ολόκληρης της εταιρίας αλλά η ιταλική κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη. Όχι για το ίδιο το μοντέλο αλλά για το όνομα του. Είναι γνωστό άλλωστε το… beef που έχει η ιταλική κυβέρνηση της G. Meloni με την Stellantis και την διαχείριση των ιταλικών εταιριών και των εργοστασίων που (υπο)λειτουργεί στην επικράτεια. Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν, ξέχνα την Alfa Romeo Milano και γνώρισε την Alfa Romeo Junior.
Παρότι το όνομα Milano ήταν αυτό που επέλεξαν οι οπαδοί της εταιρίας για το νέο μοντέλο της Alfa Romeo και παρότι για την ίδια την εταιρία έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς συμβολίζει την γενέτειρα της, ο υπουργός βιομηχανίας της Ιταλίας δήλωσε:

“Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano δεν μπορεί να παράγεται στην Πολωνία. Απαγορεύεται από τον νόμο.”
Ο Adolfo Urso αναφέρεται σε έναν νόμο του 2003 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται ονόματα που “ακούγονται ιταλικά” για προϊόντα που δεν είναι ιταλικά.
“Αυτός ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορείς να παραπλανείς τους καταναλωτές. Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano πρέπει να παράγει στην Ιταλία. Αλλιώς είναι παραπλανητικό και αυτό απαγορεύεται!”

Όπως μπορείς να φανταστείς, ο νόμος αυτός δεν έχει εφαρμοστεί σε αυτά τα 20 χρόνια για κάτι αντίστοιχο καθώς η φιλοσοφία του είναι να προστατεύσει τα ιταλικά προϊόντα στο εξωτερικό. Όμως η Alfa Romeo δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να μπει σε μία μακροσκελή και επίπονη δικαστική μάχη με την ιταλική κυβέρνηση οπότε υποχώρησε και αποφάσισε να ονομάσει εκ νέου το ολοκαίνουριο μοντέλο της σε “Junior”.
“Η επιλογή του ονόματος Junior είναι απολύτως φυσική καθώς συνδέεται με την ιστορία της μάρκας και είναι ανάμεσα στα δικά μας αγαπημένα αλλά και στους κοινού. Ως ομάδα, επιλέγουμε για άλλη μία φορά να μοιραστούμε το πάθος για την μάρκα και να βάλουμε το προϊόν και τους πελάτες πάνω απ’ όλα. Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα παρότι γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε το θετικό συναίσθημα που δημιουργούν  τα προϊόντα μας και να αποφύγουμε οποιαδήποτε διαμάχη.”
Δήλωσε ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato. Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι το όνομα Junior δεν είναι καθόλου ασήμαντο για την ιταλική μάρκα. Η ιστορία του ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 1966, όταν έπειτα από την επιτυχία των Giulia και Giulia Sprint GT η Alfa Romeo ήθελε να προσελκύσει ένα νεότερο κοινό. Η απάντηση της ήταν η GT 1300 Junior που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της τον στις 26 Σεπτεμβρίου στο Balocco και παρότι δεν περιείχε το όνομα Giulia, ήταν το ηγετικό μοντέλο μίας νέας γενιάς Alfa Romeo. Με τις πωλήσεις της “Junior” να φτάνουν τα 92.000 αυτοκίνητα, η νέα έκδοση σύντομα έγινε το best-seller της γκάμας και ένα πραγματικό σύμβολο της εποχής και αυτήν ακριβώς την επιτυχία ελπίζει να αναπαράγει η Alfa Romeo με την ολοκαίνουρια Junior. Αφήνει πίσω της αυτή την σκόπελο και κοιτάει προς τα μπροστά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό