15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η στιγμή που ληστές σημαδεύουν και κλέβουν το διαμαντένιο ρολόι του παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας Amir Khan

Ειδήσεις Ελλάδα

Η στιγμή που ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας Amir Khan έπεσε στην ενέδρα ληστών οι οποίοι, υπό την απειλή όπλου, τού άρπαξαν το διαμαντένιο ρολόι του αξίας 70.000 λιρών, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Ο 34χρονος αργυρός Ολυμπιονίκης του 2004 έγινε στόχος καθώς αυτός και η σύζυγός του, Faryal Makhdoom, 31 ετών, έβγαιναν από το εστιατόριο Sahara Grill στο Leyton, στο ανατολικό Λονδίνο, στις 18 Απριλίου του 2022.

Σύμφωνα με την Daily Μail, ο Khan αναγκάστηκε να παραδώσει το ρολόι του Franck Muller που ήταν κατασκευασμένο κατά παραγγελία από ροζ χρυσό με διαμάντια, στον ένοπλο ληστή Dante Campbell, 20 ετών.

Ο Khan είπε ότι κοίταξε στην κάννη του πιστολιού όταν ο ένοπλος ληστής έστρεψε το όπλο στο πρόσωπό του και του είπε: «Βγάλε το ρολόι».

Η ληστεία, η οποία διήρκεσε μόλις δευτερόλεπτα, καταγράφηκε σε κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Το βίντεο προβλήθηκε χθες στους ενόρκους στη δίκη των Ismail Mohamed, 24 ετών, Ahmed Bana, 25 ετών, και Nurul Amin, 25 ετών, οι οποίοι αρνούνται ότι συμμετείχαν στην εν λόγω ληστεία.

Στα πλάνα, ο Khan, ο οποίος ζει στο Ντουμπάι, φαίνεται να χαμογελά καθώς φεύγει από το εστιατόριο με τη σύζυγό του.

Το ζευγάρι, που πρωταγωνιστεί στο ριάλιτι του BBC 3 Meet The Khans, διασχίζει το δρόμο προς ένα αυτοκίνητο που τους περιμένει, το οποίο οδηγεί ο φίλος του αθλητή, Omar Khalid, ενώ δύο ληστές βγαίνουν από ένα ασημί κουπέ Mercedes που είναι σταθμευμένο μπροστά τους.

Καθώς ο Khan πηγαίνει να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού, ένας κουκουλοφόρος τρέχει προς το μέρος του, σηκώνει το δεξί του χέρι για να σημαδέψει με το όπλο τον πυγμάχο και αμέσως εκείνος του παραδίδει το ρολόι του.

Οι ληστές στη συνέχεια τρέχουν πίσω στη Mercedes και εξαφανίζονται, ενώ περαστικοί σπεύδουν προς τον Khan

Ο Khan δήλωσε στο δικαστήριο ότι η σύζυγός του ούρλιαζε και έκλαιγε. «Ήμουν πραγματικά φοβισμένος. Έχω τρία παιδιά, η γυναίκα μου ήταν επίσης δίπλα μου. Είμαι αθλητής, είμαι μαχητής. Πάντα βρισκόμουν στις πιο δύσκολες καταστάσεις όταν έμπαινα στο ρινγκ και πάλευα με κάποιον, αλλά αυτό ήταν εντελώς διαφορετικό, πολύ, πολύ τρομακτικό», είπε στο δικαστήριο ο Amir Khan.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό