19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Ουκρανία επιτίθεται σε μη στρατιωτικές υποδομές στο Ντονμπάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρωσία κατηγόρησε τα ουκρανικά στρατεύματα για «εξωφρενικές» επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές κατά τις μάχες στο Ντονμπάς, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι η Ουκρανία πλήττει στόχους που περιλαμβάνουν «παιδικά ιδρύματα», προσθέτοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία μάχονταν για να αποτρέψουν αυτό το είδος επίθεσης. 

«Και ακριβώς αυτό – η προστασία των ανθρώπων από αυτούς τους νεοναζί που το κάνουν – αυτός είναι ακριβώς ο κύριος στόχος που επιδιώκεται κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την Ουκρανία ότι κυριαρχείται από νεοναζί. 

Τα σχόλια του Πεσκόφ έρχονται εν μέσω σφοδρών μαχών στο Ντονμπάς, με τα ρωσικά και τα ουκρανικά στρατεύματα να εξαπολύουν επιθέσεις και αντεπιθέσεις για να εξασφαλίσουν εδάφη. 

Η Ρωσία έχει εντείνει τις κατηγορίες της κατά της Ουκρανίας τις τελευταίες ημέρες, με τις αυτονομιστικές αρχές να κατηγορούν επίσης το Κίεβο για «τρομοκρατική επίθεση» τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρα εξερράγη αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στη Μελιτόπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό