18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η νέα BMW X2 θα εκτελεί και καθήκοντα… X4!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά του μικρότερου SUV-coupe της εχθές και οι πρώτες αντιδράσεις όπως τις παρατηρούμε από το διαδίκτυο είναι κάπως… μουδιασμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το design της νέας X2 είναι αρκετά πολωτικό με το μικρό crossover της γερμανικής εταιρίας να εμφανίζεται πιο ώριμο από ποτέ αλλά ταυτόχρονα, πιο… επιτηδευμένο από ποτέ. Πιο σχεδιαστικά “φωνακλάδικο” από ποτέ αν προτιμάς. Παράλληλα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η νέα X2 είναι πιο… X4 από ποτέ και απ’ ότι φαίνεται, υπάρχει λόγος γι’ αυτό.
Δεν είναι μονάχα το design της BMW X2 που φαίνεται να κλίνει περισσότερο προς τον μεγαλύτερο αδερφό της αλλά και το γεγονός ότι η δεύτερη γενιά του Βενιαμίν των SUV-coupe είναι κατά 20 εκατοστά σχεδόν μεγαλύτερη από τον προκάτοχο της. Το μήκος της λοιπόν, αγγίζει τα 4.55 μέτρα γεφυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό το χάσμα που την χώριζε από την X4 και προσφέροντας σημαντικά αυξημένους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους με πορτ-μπαγκάζ που φτάνει σε χωρητικότητα τα 560 λίτρα (ή τα 525 λίτρα στην περίπτωση της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης iX2). Ο λόγος για τον οποίο η BMW αποφάσισε να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση είναι επειδή το μέλλον της X4 όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι αρκετά αμφίβολο.

Αν υπάρξει επόμενη γενιά για την BMW X4, και αυτό είναι ένα πραγματικό “αν”, αυτή θα αργήσει να έρθει καθώς δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να τοποθετεί το λανσάρισμα της στην αγορά πριν το 2026 και όταν έρθει, θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο ως iX4. Κάπως έτσι λοιπόν, φτάσαμε στην ολοκαίνουρια X2 που θα καλύψει το κενό μέχρι να δούμε τη νέα iX4, με την BMW να ακολουθεί μία ενδιαφέρουσα στρατηγική – αναμονής θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε καθώς καλύπτει έναν ευρύτερο χώρο με ένα μοντέλο που λανσάρεται τόσο με θερμικούς κινητήρες όσο και με σύνολα μηδενικών εκπομπών ρύπων, μεγαλύτερο, πιο premium και πιο τολμηρό/προκλητικό σχεδιαστικά ενώ περιμένει να αναπτυχθούν οι υποδομές φόρτισης και να… εξοικιωθεί ο κόσμος με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ώστε να λανσάρει τη νέα και αποκλειστικά ηλεκτρική πλέον, X4. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος όμως, οπότε κι εμείς με την σειρά μας, θα περιμένουμε να δούμε και να οδηγήσουμε την BMW X2 για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό