28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί πότε θα αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Την προσεχή Τετάρτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ πρόκειται να ανακοινώσει την ημερομηνία που η χώρα του θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, γεγονός που αποκλείει να γίνει αυτή η αναγνώριση στις 21 Μαΐου.

Συντονισμός και με άλλες χώρες

«Είμαστε σε διαδικασία συντονισμού με άλλες χώρες», είπε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός, εξηγώντας για ποιον λόγο η Ισπανία δεν θα προχωρήσει στην αναγνώριση αυτήν την Τρίτη, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό ραδιόφωνο ο Μπορέλ είπε ότι ενημερώθηκε από τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες ότι η ημερομηνία που επιλέχθηκε ήταν η 21η Μαΐου.

Ο Σάντσεθ δεν διευκρίνισε με ποιες χώρες συζητά το θέμα η κυβέρνησή του. Τον Μάρτιο ωστόσο είχε δώσει στη δημοσιότητα μια κοινή ανακοίνωση με τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας όπου ανέφεραν ότι πρόθεσή τους είναι να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος. Την Τρίτη, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μίχαλ Μάρτιν επιβεβαίωσε ότι το Δουβλίνο θα προχωρήσει στην αναγνώριση «πριν από το τέλος του μήνα», χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό