25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Καλπάζουν οι εξαγωγές της Κίνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας ζει μία μεγάλη αλλαγή, καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα διεκδικούν σημαντικό μέρος της αγοράς.

Τον Απρίλιο, οι εγχώριες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας συνολικά τα 1,55 εκατομμύρια μονάδες.

Ωστόσο, σημειώθηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση των εξαγωγών, με την Κίνα να εξάγει 417.000 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αυτή η αύξηση ακολουθεί ένα παρόμοιο μοτίβο που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο, τονίζοντας την παγκόσμια εμβέλεια των κινεζικών αυτοκινήτων.

Τα οχήματα νέας ενέργειας (NEV), συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, των υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων με σύνδεση και των ηλεκτρικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου, κερδίζουν έδαφος σε εθνικό επίπεδο, αποτελώντας το 43,5% του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Απρίλιο.

Παραδόξως, τα PHEV ηγούνται της κίνησης, σημειώνοντας αύξηση 64,2% στις πωλήσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά σημείωσαν άνοδο 12,1%.

Η BYD είδε κυρίως τα PHEV να αντιπροσωπεύουν το 57% των πωλήσεών της τον Απρίλιο. Οι Κινέζοι κατασκευαστές κυριάρχησαν συνολικά στην παγκόσμια αγορά PHEV το πρώτο τρίμηνο, καταλαμβάνοντας σχεδόν το 70% των πωλήσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό