18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η λίμνη Κάρλα έξι μήνες μετά τον «Daniel»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα εντυπωσιακό βίντεο μεταφέρει τον θεατή στην πλημμυρισμένη λίμνη Κάρλα και αποτυπώνει με μοναδικές εικόνες την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Το Up Stories σε συνεργασία με τους Θανάση Χριστοδούλου και Κωνσταντίνο Κλειτσογιάννη προσπαθεί να παρουσιάσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα τόσο στις πλημμυρισμένες εκτάσεις περιμετρικά της λίμνης Κάρλα όσο και στις εκβολές του καναλιού μέσω του οποίου γίνεται η εκτόνωση των υδάτων αυτής.

Οι ρυθμοί εκτόνωσης και απορρόφησης των υδάτων είναι πολύ αργοί και τόσο οι αγρότες που βλέπουν τις εκτάσεις τους έξι μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel να παραμένουν βυθισμένες όσο και κάτοικοι του βόλου που βλέπουν τα μολυσμένα ύδατα να κατακλύζουν τον Παγασητικό Κόλπο είναι σε απόγνωση.

Η φύση έχει πάρει πίσω το κομμάτι που αναλογούσε στην λίμνη Κάρλα πριν αυτή αποξηραθεί το 1962.

Η έκταση της λίμνης πριν από τις πλημμύρες, στις 31 Αυγούστου, και σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, υπολογίστηκε περίπου στα 35.700 στρέμματα.

Ωστόσο, από τις 6 Σεπτεμβρίου και μετά, όταν και άρχισαν τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας του «Daniel», αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του), φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8/9 στην περιοχή της λίμνης.

Το μέγιστο των πλημμυρισμένων εκτάσεων παρατηρήθηκε στις 16/9 (περίπου 190.000 στρέμματα), όπου πλέον η λίμνη Κάρλα αναγεννήθηκε, φτάνοντας και ξεπερνώντας και την έκταση της πριν από την αποξήρανσή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό