21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η δυσπεψία της Τουρκίας στην… Κάππαρη – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα θα σας πάω, με τη ζέστη του Αυγούστου σε ένα ωραίο νησάκι την Ψέριμο ή Κάππαρη– όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι. Ένα νησάκι στα Δωδεκάνησα, με κρυστάλλινα νερά με πανέμορφα κοχύλια που ψαρεύονται στο νησί, το οποίο έχουν βάλει εδώ και καιρό στο μάτι οι Τούρκοι. Μια τους φταίει, επειδή όπως λένε, έχει φρουρά, ξεχνώντας ότι απέναντι οι Τούρκοι διαθέτουν αποβατικά σκάφη και στρατεύματα. Την άλλη τους φταίει ότι υπάρχει στο νησί ελληνική σημαία, ή ότι την επισκέπτονται ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης και ότι το νησί περνά σιγά- σιγά στην πράσινη ανάπτυξη. Αυτή τη φορά βρήκαν άλλη μια δικαιολογία (εννοείται και αυτή παράλογη- όπως οι προηγούμενες) για να προκαλέσουν: Σε δημοσίευμα της με τίτλο «ο Έλληνας πάλι στο δρόμο της πρόκλησης» η κεμαλική εθνικιστική «Σοζτζτού» αναφέρεται στη «συγκέντρωση ελληνικών στρατευμάτων στην Ψέριμο» κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ προφανώς η εφημερίδα θεωρεί «πρόκληση» και την απόφαση να ανοίξει σχολείο για να αποτρέψει τη μετανάστευση από το νησί. Δεν ξέρω τι τους ενοχλεί τόσο πολύ τους γείτονες. Ίσως να ζηλεύουν την εξαίρετη αρωματική κάππαρη που έχει η Ψέριμος, γιατί το αρωματικό αυτό φυτό αφθονεί. Μην ξεχνάτε ότι το δεύτερο όνομα της Ψερίμου είναι…«Κάππαρη»!

Η ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος ***Της παρακολουθήσεως…

Τι ακριβώς συνέβαινε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τόσο καιρό; Ποιους παρακολουθούσαν και γιατί; Και γιατί τώρα ζητείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής; Διότι θα πρέπει να ξέρετε ότι η παραίτηση του πιο στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, του Γρηγόρη Δημητριάδη και η παραίτηση (για πολλούς όμως «καρατόμηση») του διοικητού της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος προοιωνίζουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Σαν βόμβα άλλωστε έσκασε αυγουστιάτικα, το πρωί της Παρασκευής οι δύο αυτές παραιτήσεις. Το παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής είναι βαθύ αλλά σε κάθε περίπτωση εν μέσω θέρους βρισκόμαστε μπροστά σε μια μείζονα κρίση για την κυβέρνηση. Ναι μεν κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ γινόταν χωρίς να ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά εάν όντως έτσι είναι τα πράγματα τότε όντως απαιτείται διερεύνηση. Δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση για μια κυβέρνηση να απολύει ουσιαστικά τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών.

***Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μια σκληρή για την κυβέρνηση δήλωση λέγοντας: «Οκτώ χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές. Και ζήτησε την συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών

***Ο Τσίπρας συγκαλεί εκτάκτως τα κομματικά όργανα

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις από τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ συγκαλεί σήμερα πρωί- πρωί έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει αναλυτική συζήτηση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κουμουνδούρου συμφωνεί με την πρόταση Ανδρουλάκη για την άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, θα ζητήσει την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ δεν αποκλείει και την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

***Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «αεροδρόμια»

Η επιχείρηση που διεξάγεται από την αρχή του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα έχει την κωδική ονομασία «αεροδρόμια» και αφορά όλες τις ενέργειες που γίνονται για την εξάλειψη των όποιων καθυστερήσεων συμβαίνουν σε αυτά. Η σύγκριση με τις καθυστερήσεις που γίνονται στα ξένα αεροδρόμια με τις καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια είναι νύχτα μέρα και αυτό σίγουρα θα το έχουν διαπιστώσει όσοι ταξίδευσαν αυτό το καλοκαίρι με αεροπλάνο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια καθυστέρηση.

***70% πιθανότητες να χάσεις τη βαλίτσα

Τώρα θα πείτε πόσο επηρεάζουν οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια όχι μόνον τον τουρισμό, αλλά γενικότερα την οικονομία, τις «χρυσοφόρες» υπερπτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, τα τέλη προσγειώσεως και απογειώσεως και- κάτι που πιθανόν να μην περιμένατε- την ψυχολογία των επιβατών; Αν σκεφτείτε μόνον ότι λόγω της πανδημίας δεν βρίσκουν σε όλη την Ευρώπη υπαλλήλους για επίγειο προσωπικό και ότι σύμφωνα με διεθνή στατιστικά στοιχεία οι πιθανότητες, τώρα μετά την πανδημία, να χάσει κάποιος τη βαλίτσα του είναι 70% περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Καταλαβαίνετε πώς επηρεάζει στη ψυχολογία του επιβάτη η καλή κυκλοφορία στα αεροδρόμια.

***Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι καθυστερήσεις

Το κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησης «αεροδρόμια», ονομάζεται ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Υποδομών Δικτύων (κτλ.) Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε δύο κινήσεις προς τους ελεγκτές, οι οποίοι παγκοσμίως εάν δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους (που τις περισσότερες φορές είναι δίκαια) τότε είτε απεργούν είτε κάνουν το περίφημο slow down που είναι χειρότερο και από απεργία. Και μετά έρχεται το χάος. Χρειάστηκαν ώρες συνεργασίας (και διαπραγματεύσεων) με τους αεροελεγκτές για να συμφωνηθούν νέες (ενισχυμένες με προσωπικό) βάρδιες, επίσης νέες βάρδιες για μικρά αλλά κρατικά αεροδρόμια που δέχονται το καλοκαίρι την πίεση των της αεροπορικής κίνησης, όπως τα αεροδρόμια της Πάρου και της Νάξου. Έτσι οι καθυστερήσεις μειώθηκαν πολύ και οι περισσότερες οφείλονται από τις καθυστερημένες αφίξεις των αεροσκαφών που έρχονται από το εξωτερικό. Έτσι έως τώρα μου λένε οι αρμόδιοι κατάφεραν να περιορίσουν τις πιθανότητες κάποιου να αναβληθεί η πτήση ή να διανυκτερεύει επί νύχτες στο αεροδρόμιο εν αναμονή της πτήσεώς του.

***Οι διακοπές του Προέδρου Αναστασιάδη

Την Ελλάδα, επέλεξε και εφέτος για διακοπές ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Ρώτησα το νησί όπου κάνει διακοπές πλην όμως δεν έλαβα απάντηση ούτε από την Αθήνα ούτε από τη Λευκωσία. Όπως δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί εάν θα συναντηθεί ή όχι με τον Πρωθυπουργό, τη στιγμή που το τουρκικό γεωτρύπανο ετοιμάζεται να βγει από το λιμάνι του.

***Ήρθαν τα παιδάκια από την Μπούτσα της Ουκρανίας

Μια συγκινητική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας καθώς 120 νεαρά Ουκρανόπουλα από την Μπούτσα έφτασαν στην Ελλάδα και θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα. Η αποστολή έφτασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον Προμαχώνα Σερρών και από εκεί τα μικρά Ουκρανόπουλα ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να περάσουν ευχάριστα τις επόμενες μέρες του καλοκαιριού τους. Σημειώνω ότι αναμένονται να καταφθάσουν στη χώρα μας ακόμη δύο αποστολές και στο σύνολό τους θα φιλοξενηθούν, στις κατασκηνώσεις που ευγενώς προσφέρθηκαν, 600 παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό