15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η ΔΟΕ μελετά το ενδεχόμενο επιστροφής Ρώσων αθλητών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έκανε γνωστό ότι η ΔΟΕ εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στους αγώνες για Ρώσους αθλητές που δεν υποστηρίζουν την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. 

«Δεν πρόκειται απαραίτητα για την επιστροφή της Ρωσίας. Το θέμα είναι να επιστρέψουν στις διοργανώσεις αθλητές με ρωσικό διαβατήριο που δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο», διευκρίνισε ο Γερμανός αξιωματούχος μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Μπαχ εξήγησε ότι οι τρέχουσες οδηγίες για τους Ρώσους αθλητές εξακολουθούν να ισχύουν. Πρόσθεσε όμως ότι η ΔΟΕ πρέπει να σκεφτεί το μέλλον, καθώς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί προκριματικές διοργανώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις συστάσεις. Είμαστε ευγνώμονες στις διεθνείς ομοσπονδίες που τις ακολουθούν» πρόσθεσε ο Μπαχ.

«Το Ολυμπιακό Κίνημα έχει ως αποστολή να συμβάλει στην ειρήνη, επομένως πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην ειρήνη. Νομίζω ότι η κύρια συνεισφορά μας είναι να έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να έχουμε τον αθλητισμό γενικότερα, ως κάτι που συνεχίζει να ενώνει τον κόσμο και την ανθρωπότητα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό