21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της»

Ειδήσεις Ελλάδα

O Ζόραν Μιλάνοβιτς υποστήριξε ότι εάν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, «θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή συλλογική ευθύνη»

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της». Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο που έκαναν κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου, ο οποίος χθες Σάββατο με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση κρατήσει και τους 100, θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή συλλογική ευθύνη».

Ήδη, 71 χούλιγκαν έχουν προφυλακιστεί, ενώ η τρίτη και τελευταία ομάδα 33 χούλιγκαν απολογείται από το πρωί στους τρεις ανακριτές για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Θυμίζουμε πως σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε μεν ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να κάνουν επεισόδια», απέφυγε ωστόσο να τους αποδώσει τον χαρακτηρισμό «χούλιγκαν» και είπε ότι είναι πολίτες, που έχουν δικαιώματα, ενώ «οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστές».

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική.

Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να προκαλέσουν επεισόδια κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα»είπε ο Κροάτης πολιτικός και συνέχισε:

«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας οπαδός δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστές. Αν οι ελληνικές αρχές κρατήσουν και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό