21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η έκρηξη που συνέβη στο φετινό Dakar Rally προκλήθηκε από βόμβα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 30 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν την εκκίνηση του Dakar Rally του 2022, μια έκρηξη κατέστρεψε ένα όχημα υποστήριξης της γαλλικής ομάδας Sodicars Racing, και από την πρώτη στιγμή το συμβάν εξετάστηκε ως τρομοκρατική επίθεση. Η έκρηξη συνέβη αμέσως μετά την αναχώρησή του οχήματος από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στη Τζέντα.
Στο όχημα επέβαιναν 6 μέλη της ομάδας και από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι ο Philippe Boutron, ένας από τους οδηγούς, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γαλλία, όπου τέθηκε σε τεχνητό κώμα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πέρσι στο Κλαμάρ, στα περίχωρα του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος ήταν τοποθετημένος κάτω από το όχημα, καθώς οι ερευνητές βρήκαν ίχνη εκρηκτικών στο κατεστραμμένο όχημα.
Μια δεύτερη έκρηξη στο φετινό Rally Dakar, σε ένα φορτηγό της ομάδας της Camelia Liparoti στις 31 Δεκεμβρίου, βρίσκεται επίσης υπό έρευνα από τη γαλλική αστυνομία, με το γαλλικό ραδιόφωνο RMC να αναφέρει ότι ο οδηγός του φορτηγού άκουσε μια έκρηξη, πριν ξεσπάσει φωτιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό