17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ford κατεβαίνει για τη νίκη στο Dakar το 2025!

Ειδήσεις Ελλάδα

“Οι αγώνες είναι στο DNA της Ford” δηλώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρίας, Jim Farley και θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες στον κόσμο για τις οποίες αυτή η δήλωση είναι απολύτως αληθής. Η Ford δεν έχει μονάχα συμμετάσχει αλλά έχει κερδίσει μερικούς από τους σημαντικότερους αλλά και δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο. Από το Μονακό μέχρι το Le Mans και από το Bathurst μέχρι την Daytona η Ford έχει βρεθεί στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου αμέτρητες φορές σε πολύ διαφορετικές μορφές motorsports όμως η δίψα για την διάκριση δεν σταματά. Γι’ αυτό η εταιρία ανακοινώνει επίσημα ότι θα λάβει μέρος στο περιβόητο Ράλι Dakar το 2025 με ένα ειδικά κατασκευασμένο Raptor και μοναδικός στόχος είναι η νίκη!
Η Ford συμμετέχει και στο φετινό Dakar που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 αλλά έχει ξεκαθαρίσει από πέρυσι, οπότε και ανακοίνωσε για πρώτη φορά το πολυετές πρόγραμμα της για τον σκληρότερο αγώνα του κόσμου ότι το 2024 θα είναι μία… προπαρασκευαστική χρονιά. Μία συμμετοχή όπου στόχος είναι ο τερματισμός και η συγκομιδή γνώσης και εμπειριών σε συνεργασία με τους μακροχρόνιους συνεργάτες της M-Sport και Neil Woolridge Motorsport (NWM) όσον αφορά στην εξέλιξη των οχημάτων, την συντήρηση και την διαχείριση εκδηλώσεων. Έτσι, τα ειδικά τροποποιημένα Ford Ranger προηγούμενης γενιάς συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Rally Radi T1+ κατηγορίας και αυτή τη στιγμή, στο τέλος της 10ης ημέρας βρίσκονται στην 28η και την 29η θέση χωρίς αυτό να λέει κάτι. Δεν κερδίζεις το Dakar με την πρώτη συμμετοχή σου. Μπορεί να μην το κερδίσεις ούτε με την 10η αλλά η Ford είναι πεπεισμένη ότι το 2025 θα είναι η χρονιά της.

Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το αγωνιστικό που θα διεκδικήσει τη νίκη το 2025. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το φετινό Dakar οπότε θα ήταν άκομψο και πρώιμο να κοιτάμε στην επόμενη χρονιά. Γνωρίζουμε όμως ότι το αγωνιστικό θα ανήκει στην οικογένεια “Raptor” της Ford και ότι θα σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της T1+ κατηγορίας. Το μόνο που διακρίνουμε από την σκοτεινή εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι τα χαρακτηριστικά LED φωτιστικά σώματα σχήματος “C” και το εξαιρετικά φαρδύ καπό με τα φουσκωμένα και υπερυψωμένα φτερά – μετατροπές απαραίτητες ώστε να τοποθετηθεί η νέα ανάρτηση. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και να μάθουμε αν η αμερικανική εταιρία επιλέξει να κρατήσει τον υπερτροφοδοτούμενο V6 για την κίνηση του θηριώδους, αγωνιστικού Raptor αν και η λογική λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει με ένα νέο κινητήριο σύνολο ενώ αυτό είναι που δοκιμάζεται εδώ και 10 ημέρες στο Dakar. Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό