21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η έκκληση της οικογένειας του 11χρονου – «Ο λυράρης δρούσε με μεθοδικότητα, να ανοίξουν τα στόματα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο 66χρονος λυράρης που οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθεί για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 66χρονος φερόμενος ως βιαστής, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με μία υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και θύμα τότε ένα ανήλικο κορίτσι.

Η δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου αγοριού Η Έφη Σωμαρά, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, μιλώντας στο enikos.gr, απευθύνει έκκληση να ανοίξουν στόματα για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του 66χρονου.

“Κύριο μέλημα μας είναι η προστασία της ανηλικότητας κι η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα. Αυτό που θέλουμε σε κάθε περίπτωση είναι να προστατεύσουμε το παιδί, να διατηρήσουμε την ανωνυμία του και να μην δημοσιοποιηθεί κανένα στοιχείο της ταυτότητας του στα ΜΜΕ, γιατί η έκθεση του ανηλίκου μπορεί να βλάψει περαιτέρω αυτή τη στιγμή την ψυχολογία του παιδιού και να οδηγήσει σε μια δευτερογενή θυματοποίηση του, αν διαρρεύσει φωτογραφικό του υλικό ή το παραμικρό στοιχείο της ταυτότητας του. Θα πρόκειται για έναν δεύτερο βιασμό της ψυχής του”, τονίζει η κ. Σωμαρά.

“Η οικογένεια αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται δίπλα στο παιδί, είναι ενωμένη και το στηρίζει με κάθε τρόπο. Πρόκειται για ανθρώπους που διακρίνονται για το ήθος τους. Είναι γονείς που φροντίζουν τα παιδιά τους κι εκεί υπάρχει η τεράστια διαφοροποίηση σε σχέση με την υπόθεση του Κολωνού”, υπογραμμίζει η δικηγόρος της οικογένειας.

“Κάνουμε έκκληση να μιλήσουν κι άλλοι που μπορεί να έχουν πέσει θύμα του”“Το παιδί κι οι γονείς του απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει και να βοηθήσει κι άλλα παιδιά που ίσως έχουν πέσει θύματα του 66χρονου να βρουν το θάρρος και να μιλήσουν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δρούσε με τέτοια μεθοδικότητα που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να καταλάβει τη δράση του”, σημειώνει η κ. Σωμαρά.

“Καμία σχέση δεν έχει ο κατηγορούμενος με την οικογένεια”Ακόμα, η οικογένεια, μέσω της συνηγόρου της, διαψεύδει ότι 66χρονος ανήκε στο στενό της περιβάλλον με οποιοδήποτε τρόπο.

“Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι ο 66χρονος είχε συγγενική ή οποιαδήποτε άλλη σχέση με την οικογένεια του παιδιού. Ο 66χρονος προσέγγισε τον ανήλικο δια ζώσης ισχυριζόμενος ότι είναι φίλος των γονιών του. Ενώ, πρέπει να τονίσουμε ότι έχει κατηγορηθεί και για παιδική πορνογραφία”.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό