22.8 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ερντογάν: «Μην τα βάζετε με την Τουρκία – Θα κάνουμε ό,τι πρέπει αν η Ελλάδα συνεχίσει τα ίδια» – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα. Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε εκδήλωση στο νοτιοανατολική περιοχή Μαρντίν, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

«Έκαναν πάλι κάποια τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε και εμείς ό, τι ήταν απαραίτητο», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η σχετική ανάρτηση του Anadolu

“Don’t mess with us,” Türkiye’s President Erdogan warns Greece over Aegean Sea provocations.

Εύα Καϊλή: Ποινή φυλάκισης 15 ετών το χειρότερο σενάριο – Πώς μπορεί να την «κάψει» η βαλίτσα

Erdogan says Türkiye will “do what is necessary … if Greece continues to act out.” https://t.co/7DR9Cjm5Kz pic.twitter.com/7a8TII8VQO

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) December 18, 2022

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μετά την καταγγελία της Τουρκίας ότι «ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν νατοϊκή άσκηση». Η τουρκική εκπαιδευτική άσκηση NEXUS ACE όχι μόνο δεν ήταν «νατοϊκή», αλλά και το νατοϊκό AWACS αρνήθηκε να συνεργαστεί, επισήμαναν από τη δική τους μεριά πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι έχει πει στους αξιωματούχους να «κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο, αν η Ελλάδα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι», επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή του: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», γράφει το Anadolu.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι η πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα.

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας παραγωγής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (ή Typhoon στα αγγλικά) τον Οκτώβριο. Ο πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μιλίων) σε 456 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό