16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Ferrari 296 Challenge – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Παραμονές του Finali Mondiali, που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Mugello μεταξύ 24 και 30 Οκτωβρίου, η Ferrari παρουσιάζει σήμερα την 296 Challenge, το ένατο μοντέλο στην ιστορία του Ferrari Challenge Trofeo.

Η 296 Challenge εισάγει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με τη 488 Challenge Evo και, από ορισμένες απόψεις, είναι μια επαναστατική σχεδίαση. Το νέο αγωνιστικό έχει σημαντικές τροποποιήσεις στη μονάδα ισχύος, την αεροδυναμική και τα δυναμικά χαρακτηριστικά, όλα με στόχο τη διασφάλιση της μέγιστης απόδοσης στην πίστα.

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του πρωταθλήματος που τροφοδοτείται από έναν V6 κινητήρα με περιεχόμενη γωνία τις 120 μοίρες, καθώς η 296 Challenge διαθέτει τον 2.992 κ.εκ. twin turbo κινητήρα, χωρίς το υβριδικό σύστημα, όπως ακριβώς έγινε και στην 296 GT3. Ο κινητήρας αποδίδει 700 άλογα με μέγιστη ροπή τα 740 Nm, με αποτέλεσμα η 296 Challenge να σημειώνει νέο ρεκόρ ισχύος για την κατηγορία, με 234 άλογα ανά λίτρο.

Η 296 Challenge παράγει 870 κιλά κάθετης δύναμης όταν κινείται με 250 χλμ/ώρα και την αεροτομή στη μέγιστη γωνία της. Το αγωνιστικό διαθέτει για πρώτη φορά το ABS EVO Track, μια συγκεκριμένη προσαρμογή του καινοτόμου συστήματος που παρουσιάστηκε στην 296 GTB.

Με την προσθήκη νέων δίσκων για τα φρένα (CCM-R PLUS), βελτιώνεται τόσο η απόδοση της πέδησης όσο και η συνέπεια. Τα νέα, ειδικά ανεπτυγμένα ελαστικά της Pirelli, με ζάντες 19 ιντσών, έχουν επίσης σημαντική συμβολή στον χειρισμό και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό