22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen ID.3 – Autoblog.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ανανεωμένο ID.3 παρουσίασε σήμερα η Volkswagen, που χαρακτηρίζει το μοντέλο ως “δεύτερη γενιά” εξαιτίας της “ολοκληρωτικής αναβάθμισης”. Εξωτερικά το αυτοκίνητο έχει αποκτήσει νέους προφυλακτήρες, νέα LED φωτιστικά σώματα, ενεργό σύστημα που ανοιγοκλείνει τους αεραγωγούς, νέο καπό και προσφέρεται και στο νέο εξωτερικό χρώμα Dark Olivine Green των φωτογραφιών.

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,261 μέτρα, πλάτος 1,809 μέτρα, ύψος 1,562 μέτρα και μεταξόνιο 2,77 μέτρα. Στο εσωτερικό συναντάμε καλύτερης ποιότητας υλικά, περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά, νέες επενδύσεις, ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,3″ και οθόνη αφής 12″. Επίσης υπάρχει head-up display επαυξημένης πραγματικότητας με οδηγίες δυναμικής πλοήγησης που φαίνεται να προβάλλονται 10 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο.

Ο κρυφός φωτισμός είναι διαθέσιμος πλέον σε 10 διαφορετικά χρώματα, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει έως τα 1.267 λίτρα. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει αφαιρούμενο πάτωμα χώρου αποσκευών και κεντρική κονσόλα με δύο ποτηροθήκες. Από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης οδηγού το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ενεργό Cruise Control, Lane Assist, Travel Assist με αυτοματοποιημένες αλλαγές λωρίδας και Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης που μπορεί να “αναπαράγει μεμονωμένους, προεκπαιδευμένους ελιγμούς”.
Φέρει με V2X τεχνολογία που του επιτρέπει να “επικοινωνεί” με άλλα συμβατά οχήματα και υποδομές σε ακτίνα έως 800 μέτρων και αν προκύψουν ατυχήματα ή τραυματισμοί μπορεί να ειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς.

Προσφέρεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στο πίσω μέρος, απόδοσης 204 ίππων με 310 Nm ροπής. Στην έκδοση ID.3 Pro η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 58 kWh που χαρίζει αυτονομία έως 426 χλμ, ενώ στην έκδοση ID.3 Pro S υπάρχει μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh που προσφέρει αυτονομία έως 546 χλμ ανά φόρτιση.
Τα 0-100 χλμ/ώρα το ID.3 Pro τα κάνει σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ το ID.3 Pro S χρειάζεται 7,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται και στις δύο εκδόσεις στα 160 χλμ/ώρα. Αργότερα θα υπάρξει και μια γρήγορη, GTX έκδοση.

Το ID.3 Pro φορτίζει με ταχυφορτιστή έως 120 kW, με τη μπαταρία από το 5% έως το 80% να απαιτεί 35 λεπτά, ενώ το ID.3 Pro S υποστηρίζει ταχυφορτιστή έως 170 kW που επιτρέπει τη μπαταρία να φορτίζει από το 5% έως το 80% σε 30 λεπτά.
Το ανανεωμένο ID.3 διαθέτει τη τεχνολογία Plug & Charge που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργεί ως “power bank”, τροφοδοτώντας με ηλεκτρική ενέργεια ένα σπίτι.

Η Volkswagen θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του ανανεωμένου ID.3 το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ στο μέλλον το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και με μια μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία, κάτι που θα το κάνει φθηνότερο. Στη Γερμανία το ανανεωμένο ID.3 ξεκινά από τις 43.995 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό