21.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε μεταφορική – Βίντεο ντοκουμέντο

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε μεταφορική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (9/11) η Αστυνομία.

Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε άτομα-μέλη συμμορίας, από τους οποίους οι τέσσερις έχουν συλληφθεί ενώ ένας εξακολουθεί να αναζητείται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2022 σε μεταφορική εταιρεία της Μενεμένης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 35χρονος αλλοδαπός και τέσσερις Έλληνες ηλικίας 23, 36, 24 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένη κλοπή.

Δείτε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ από τη στιγμή της ληστείας:Πώς έγινε η ληστεία στη μεταφορική

Οι τέσσερις πρώτοι εξ’ αυτών, ενεργώντας από κοινού, αρχές Απριλίου 2022, με απειλή όπλων τύπου Καλάσνικοφ και πιστολιού, αφού ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και υπαλλήλους μεταφορικής εταιρείας, αφαίρεσαν 19.500 ευρώ και διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες που τους παρείχε το πέμπτο μέλος της συμμορίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 25χρονος, είχε κλέψει μία από τις μοτοσικλέτες από περιοχή του νομού Αττικής, η οποία βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Μετά την υποβολή της δικογραφίας, ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 23χρονος Έλληνας, οι οποίοι συνελήφθησαν φέτος τον Ιούνιο, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, σε βάρος δύο άλλων μελών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ σε βάρος του 36χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Τέλος, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, σε χώρους μιας εκ των προαναφερόμενων επιχειρήσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο όπλα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη της ληστείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό