23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εξετάζεται και παράνομη έκτρωση- Καταθέσεις παίρνει η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για το 5 μηνών έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε αποχέτευση στα Εξάρχεια, με την υπόθεση να βρίσκεται σε επίπεδο διερεύνησης με καταθέσεις του προσωπικού, από απλούς υπαλλήλους μέχρι και γιατρούς που παρείχαν τις υπηρεσίες τους στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Καταθέσεις  

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι άνθρωποι της ΜΚΟ αναφέρουν πως δεν είχαν παρατηρήσει κάποια γυναίκα που πήγε στο κτίριο και η οποία είχε προβλήματα με την κύησή της. Την ίδια ώρα, από το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να λαμβάνουν καταθέσεις και από πολυιατρείο, που στεγάζεται στο διπλανό κτίριο και στο οποίο υπάρχει και μαιευτικό τμήμα για να δουν εάν εκεί ίσως έχει συμβεί κάτι.

Δύο σενάρια

Τα σενάρια για την ώρα είναι δύο. Από τους αρμόδιους ερευνάται το ενδεχόμενο κάποια εγκυμονούσα να απέβαλλε το έμβρυο και στη συνέχεια να το πέταξε στο σύστημα αποχέτευσης. Το δεύτερο είναι πως ίσως έγινε κάποια παράνομη έκτρωση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στον Ιατροδικαστή η σορός του εμβρύου 

Παράλληλα με τις έρευνες της αστυνομίας, απαντήσεις αναμένεται να δώσει και η νεκροψία – νεκροτομή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών στο άτυχο έμβρυο.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στην Υπηρεσία και είναι σε εξέλιξη η έρευνα των αρμοδίων για να διαπιστωθεί η ακριβής ηλικία του και οι συνθήκες θανάτου του, ενώ παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους χώρους της ΜΚΟ και του γειτονικού μαιευτηρίου και ζητήθηκε λίστα με όλες τις γυναίκες που επισκέφτηκαν τη δομή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η μητέρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό