15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εκπληκτική διπλή καρτποστάλ του Άρη έστειλε το Curiosity (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ρόβερ Curiosity της NASA έστειλε μια εκπληκτική καρτποστάλ από τον Άρη που δείχνει την ίδια περιοχή του Κόκκινου Πλανήτη όπως αυτή φαίνεται το πρωί και όπως φαίνεται το απόγευμα. Η εικόνα δείχνει την κοιλάδα Marker Band και για δημιουργηθεί ενώθηκαν δύο καρτποστάλ της περιοχής που τράβηξε το Curiosity στις 8 Απριλίου του 2023.

Επίσης ορατά στην εικόνα είναι βασικά μέρη του ρομπότ, συμπεριλαμβανομένων των τριών κεραιών του, του μηχανισμού της πυρηνικής ενέργειας με την οποία λειτουργεί και του Radiation Assessment Detector (RAD) που είναι το στρογγυλό λευκού χρώματος όργανο κάτω δεξιά στην εικόνα το οποίο συλλέγει δεδομένα για τα επίπεδα ακτινοβολίας στον Άρη δεδομένα πολύ σημαντικά ενόψει των επανδρωμένων αποστολών που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν μέσα στην προσεχή δεκαετία στον πλανήτη.

O ρομποτικός εξερευνητής Curiosity προσεδαφίστηκε στην περιοχή Αιολίς Πάλους του κρατήρα Γκέιλ στον Άρη στις 5 Αυγούστου 2012. Η αποστολή είχε διετή διάρκεια αλλά η επιτυχία και η αντοχή του ρόβερ υποχρέωσε τους επιτελείς της NASA να δώσουν μια παράταση η οποία αποδείχθηκε διαρκείας αφού συμπληρώνει σε λίγες εβδομάδες 11 χρόνια λειτουργίας.

Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών το ρόβερ δεν σταμάτησε να κάνει έρευνες και να καταγράφει εικόνες από τον Άρη. Οι στόχοι του ρομπότ είναι να ερευνήσει το κλίμα και τη γεωλογία του Άρη και να διαπιστώσει εάν ο κρατήρας Γκέιλ προσέφερε ποτέ ευνοϊκές περιβαλλοντολογικές συνθήκες για την ύπαρξη κάποιων μορφών ζωής. Οι ανακαλύψεις που έχει κάνει σε αυτά τα έντεκα χρόνια το Curiosity είναι πολλές και βοηθούν τους επιστήμονες να συνθέσουν το γεωλογικό και ατμοσφαιρικό παζλ του Άρη.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό